IT-chef slog sönder sin dator

Tappade humöret när han inte lyckades koppla upp sig på nätet

TEKNIK

Internet kan leda till våld. Nu handlar det inte om våldsamma bilder utan om frustration över att det går för långsamt på nätet.

Blir du också tokig över att det tar så lång tid att söka via Internet? Även om den faktiska tiden inte är särskilt lång känns det som en evighet innan sidan laddar ner.

För inte särskilt länge sedan sågs Internet som snabbt och enkelt. Det gör det kanske fortfarande, men i dag ställer vi högre krav.

Kontorsanställda drivs till våldsamheter av långsamma internetuppkopplingar, visar en ny amerikansk undersökning.

Över hälften av de tillfrågade 1000 personerna säger att de upplever Internetfrustration åtminstone en gång i veckan.

Många säger att de slår på datorn i ren ilska när Internet ”kraschar”. Men två procent säger att de till och med slår personen som sitter bredvid dem.

Var tionde tappar humöret varje dag

Undersökningen visade också att en av tio tappade humöret dagligen på grund av nätet.

En IT-chef berättade att han slagit sönder en laptop för 2 500 dollar när en sajt inte kände igen hans uppgifter efter sex försök.

Sajter som tar lång tid att ladda ner är det som väcker störst irritation. Liksom hjälpknappar som inte hjälper till och alltför detaljerade förfrågningar om personuppgifter.

Det här växande gapet mellan människors förväntningar och den verkliga erfarenheten av nätet leder till att öka incidenter orsakade av ”webirritation”, konstaterar undersökningen.

Pernilla Fagerström

ARTIKELN HANDLAR OM