En av tre har skickat sms till fel person

TEKNIK

Kärleksmeddelandet går till killen du just dumpat, i stället för till din nya kärlek.

Sms:et du skrivit i frustration över din jobbsituation hamnar hos chefen.

Det kan bli pinsamt. Mycket pinsamt. Och en av tre har drabbats.

Foto: Jan Johannessen
Ett sms som hamnar i fel händer kan avslöja vänsterprasslet.

Var tredje person har råkat skicka sms till fel person, visar en undersökning som mobiloperatören Bolt blue har genomfört bland 700 användare, skriver Ananova.

En man från Bristol berättar i enkäten att han skulle sms:a en vän för att be honom att ordna fram telefonnumret till en tjej han var intresserad av. I stället råkade han skicka meddelandet till sin egen flickvän.

En ung kvinna skriver att hon skickade sexuella inviter till en man. Men meddelandet hamnade någon helt annanstans. ”Vad är det där för sätt att tala till sin mor”, fick hon höra när hon kom hem.

Kärleksmeddelanden hamnar fel

Många av pinsamheterna handlar om just kärlekshälsningar med erotisk underton. En man berättar att han skrev att han skulle komma hem till sin flickvän och tvåla in hela henne, men skickade meddelandet till sin bror.

- Många klickar på fel namn i adressboken. Ett meddelande till Dan eller Danielle hamnar i stället hos namnet innan, och det är ofta "Dad", säger en talesman för Bolt Blue till Ananova.

Två av tre går igenom partnerns mobil

- Andra går helt enkelt och tänker på en annan person, och råkar skicka meddelandet till honom eller henne i stället. Det visar att du måste vara mycket försiktig när du skickar privata meddelanden på mobilen.

Undersökningen visar också att hela 67 procent regelbundet går igenom textmeddelandena i sin partners mobiltelefon. Över hälften av de tillfrågade föredrog att flörta via sms jämfört med att träffas, och 43 procent uppgav att de hade blivit dumpade via sms.

Lotta Holmström