Så mycket får du för din gamla nalle

TEKNIK

Tröttnat på din gamla mobiltelefon?

Då har du guldläge nu. Andrahandsmarknaden är hetare än nånsin.

Här är prislistan.

Foto: PER JOHANESSEN
BÄTTRE BEG Andrahandsmarknaden för mobiltelefoner bara växer. Och växer. Nu finns även nya modeller att fynda, säger Lamin Jarjun, butikschef på Dundermark City mobilteleshop i Stockholm.

Tidningen Mobil har i sitt senaste nummer listat vad begagnade mobiltelefoner är värda.

Andrahandsmarknaden växer ständigt. Telefonernas livslängd har blivit längre och operatörernas subventioner på nya mobiltelefoner är inte längre lika generösa.

- Det är en väldigt stor marknad. Alla har mobil och det är alltid nåt som ska köpas, fixas eller bytas, säger Lamin Jarjun, butikschef på Dundermark City mobilteleshop i Stockholm.

Tiden då det bara var unga finansmän som ägde en mobiltelefon är definitivt förbi.

- Det kommer ungdomar, pensionärer eller föräldrar som ska skaffa telefoner till barnen för första gången. De är oroliga att de ska tappa bort den och vill att det ska vara billigt.

Tidningen Mobils rundringning i landet visar att Nokia 3310 är överlägset populärast på begagnatmarknaden. Nokia 8310 och 6510 och Sony Ericssons T 28 och T68 står också högt i kurs.

Men se upp. Stulna mobiler är inte ovanligt. Fråga efter originalkvitto och kontrollera hos polisen att telefonen inte är stöldspärrad.

Här hittar du priset på din begagnade mobiltelefon:

Tänk på det här

Fatima Johansson