Dotter: Dejta min pappa

Auktionerar ut sin pappa på nätet – nu står kvinnorna på kö.

TEKNIK

När Nina Mehlum Grønland tröttnade på sin pappa försökte hon auktionera ut honom på nätet.

Efter att norska medier skrivit om historien har han fått över femtio svar.

– Det har varit en hektisk vecka, säger pappa Odd Kristiansen.

Foto: Thor Nielsen
Åtråvärd. 50-60 kvinnor har hört av sig till Odd Kristiansen sedan hans dotter Nina Mehlum Grønland lade ut en annons på en auktionssajt på nätet.

Historien börjar runt nyår när Odd Kristiansen, 52, och hans sambo sedan många år gick skilda vägar. Han hade ingenstans att ta vägen och flyttade in hos dottern Nina Mehlum Grønland, 25, och hennes familj.

Nu har Nina tröttnat på sin far och hans klagande om att han saknar en kvinna och ett hus till sina möbler, som står kvar hos ex-sambon.

För ett par veckor sen bjöd hon ut honom på auktionssajten finn.no. Sedan norska tidningen Verldens Gang skrev om historien den 10 mars har svaren rullat in.

– Det har varit en fullbokad vecka. Jag har fått 50-60 telefonsamtal, några har varit väldigt seriösa, säger Odd Kristiansen till VG.

– Jag har dejtat tre av damerna, mer har jag inte hunnit. Jag måste ju jobba också.

Han tror att det hjälpt att VG publicerade en bra bild av honom. Dessutom var hans dotter noga med att i annonsen skriva att han är lång, mörk och (ganska) slank.

Hamnar kanske utomlands

Nu kan han välja och vraka vart han vill flytta. Och han tänker inte ta första bästa erbjudande.

– Jag tänker inte flytta med en gång. Jag måste ju göra mig lite åtråvärd. Vi får se hur det går, säger Odd Kristiansen hemlighetsfullt.

Efter VG:s artikel har han dessutom fått draghjälp av flera radiokanaler. Och Aftonbladet är inte enda utländska tidning att skriva om historien:

Bland annat New York Times har skrivit om om kvinnan som vill ge bort sin pappa till en snäll dam.

Peter Löwendahl-Nyrén

ARTIKELN HANDLAR OM