USA-sajter kraschar under trycket

TEKNIK

USA:s och Englands militära nätsajter kraschar under trycket från nyfikna och oroliga.

– Några av de stora regeringssajterna har stora problem, säger Eric Siegel, Silicon Valley´s Keynote Systems.

Problemen för de statliga sajterna började redan på måndagen den 17 mars och har blivit värre efter hand. Framför allt är det militära sajter som drabbas av oroliga som vill veta vad som händer i och runt omkring Irak.

– USA:s armés hemsida fortsätter ha stora problem. Satjen tar runt 80 sekunder att ladda mot normalt tio och bara sju av tio som försöker ta sig in på sajten lyckas, säger Eric Siegel till News.com.

Hälften av de britter som försöker ta sig in på den officiella sajten för information och råd om terrorism dagtid misslyckas.

Många nyhets- och informationssajter har förberett sig för anstormningen efter att ha upplevt liknande rusher under tidigare händelser; som 11 september.

Men inte bara oroliga söker sig till nätet. Fredsgrupper från hela världen samlas på nätet för att samordna protester, både lokalt, regionalt och internationellt.

Sajten Peace action center ger dessutom besökarna möjlighet att skicka fax eller brev till amerikanska kongressledamöter. På bara några veckor har sajten haft över 120 000 besökare, skriver IDG.se.

Peter Löwendahl-Nyrén