Mobilen som tål det mesta

TEKNIK

Pris: 2 800 kronor

Typ: GSM, trippelband

Vikt: 104 gram

Taltid: 3,5 timmar

Kamera: Ja, med videokapacitet

Övrigt: E-post, alarm, röststyrning, timer, gprs, wap, mms, sms, modem, valutaomräknare, kalender, cykelfäste som tillval

Siemens M65 är en robust mobil som tål att vara med när du joggar, cyklar eller paddlar kanot.

Så tycker vi

Siemens robusta M65 är en livsstilsmobil som tål både damm och fukt i rimliga mängder.

Futuristisk design och metallbågar till skydd mot stötar gör den till en bra telefon för den aktive.

I dag finns få mobiler som kan fylla luckan efter Ericssons gamla ”hajfena” R310s som ännu flera år efter att den slutat tillverkas är hårdvaluta bland landets hantverkare. Siemens M65 kan vara en arvtagare och är dessutom utrustad med färgskärm, kamera och mms.

Siemens hänger på trenden med livsstilsmobiler och M65 vänder sig till en sportig, aktiv publik som vill ha en mobil som tål att vara med på jogging- eller cykelturen, i kanoten eller på vandringsturen. Som tillbehör finns till exempel en tillsats där mobilen monteras på en mountainbike och sedan fungerar som en cykeldator och telefon.

M65 har varken mp3-spelare, radio eller utbytbart minneskort. Å andra sidan är den bra mycket billigare än konkurrenter med sådana finesser.

En teknisk brist är att M65 inte klarar bluetooth. Datakabel för synkronisering med Outlook-kalendern i pc:n ingår inte som standard och då är man hänvisad till infraröd kommunikation (IR). Det fungerar, men kräver ett plant underlag och en dator med IR-port.

M65:an hör till de Siemensmobiler som drabbades av ett mjukvarufel. När batteriet tar slut kan den i värsta fall kan skicka ut så höga toner att hörseln kan skadas.

Felet är åtgärdat och de som redan köpt en M65:a kan vända sig till den återförsäljare där man köpt telefonen för att få programvaran uppdaterad.