En mobil med riktigt bra ljud

TEKNIK

Amerikanska mobiljätten Motorola har ovanligt snabbt hängt på trenderna i mobilbranschen och släppt en telefon som klart rider på Sony Ericssons framgångar med T610 och T630.

Och resultatet är en mycket prisvärd mobil med fullt av funktioner och klar inriktning mot unga köpare.

Motorola E398 är en pigg och hyfsat billig telefon för MTV-generationen.

Motorolas nya E398 är till det yttre förvillande lik en Sony Ericsson T610 eller T630. Det som avviker är högtalarna som är placerade som kylflänsar vid sidan om färgskärmen.

Och inuti är E398 försedd med ungefär samma funktioner. Den har en VGA-kamera för stillbilder och ljud, kalenderfunktioner och liknande. Men också en bra musikspelare och ett minneskort på 64 MB som klarar ett hyggligt antal mp3:or innan man behöver byta.

Musiken är en viktig del av E398. Högtalarna klarar av att producera en sorts surroundljud och telefonen har en extra basfunktion som ska fungera som en sorts subwoofer. Ljudupplevelsen blir faktiskt riktigt bra.

Med mobilen följer bra programvara för att tanka ned låtar som man har på datorn till telefonen. Den är enkel att använda.

Vill man göra musikupplevelsen ännu starkare kan man använda rytmljus som blinkar på telefonen i takt med musiken.

Även spelen är häftiga och drar nytta av möjligheterna att prestera mycket på ljudsidan. ”Wakeboarding Unleashed” blir rätt häftigt på en E398 till exempel.

Animerade bakgrunder och Motorolas Motomixer för att skapa egna ringsignaler bidrar ytterligare till ungdomsprofilen.

Priset är satt på en nivå som nog gör E398 konkurrenskraftig. Mycket telefon för pengarna.

ARTIKELN HANDLAR OM