Ring Paris för 50 öre i minuten

I dag sänks priset

TEKNIK

Nu blir det priskrig på mobilsamtal till utlandet.

Tele2Comviq sänker idag priset till 50 öre i minuten.

- Vi räknar med att de som har kompisar och släkt i andra länder ska tycka att det här är ett bra alternativ, säger Malin Rydberg på Tele2Comviq.

Foto: REUTERS
allo, allo! Du kan spara rejält med pengar genom att välja rätt operatör när du vill ringa utomlands med mobilen.

Med ett pris på 50 öre i minuten till de flesta länderna i Europa hamnar Tele2Comviqs nya kontantkort Amigos i klass med så kallade förbetalda telefonkort och telefoni från dator till fasta nät i utlandet.

Fem nivåer

Och jämfört med vad det i dag kostar att ringa från en vanlig telefon ansluten till Telias nät kan det vara upp till 20 kronor billigare per minut.

- Det kunderna efterfrågar i dag är en smidig lösning som inte kostar för mycket och då tror vi att kontantkort är ett bättre alternativ för många än förbetalda telefonkort, säger Malin Rydberg.

Kontantkortet Amigos har fem prisnivåer, från 50 öre i minuten till 8 kronor till de allra dyraste länderna. Till Australien, Kina, Thailand och USA kommer det att kosta 1 krona per minut.

I Sverige kommer det att kosta 89 öre i minuten att ringa till det fasta telefonnätet och andra Tele2Comviq-mobiler. Till andra operatörer ska det kosta 1,89 per minut.

Peter Pettersson