Välj billigaste abonnemanget

Spara tusenlappar på mobilkriget

Foto: Dino Stén
Vad blir det att kosta? Att välja abonnemnag är inte lätt. Aftonbladet hjälper dig att hitta det som passar dig bäst.
TEKNIK

Med rätt mobilabonnemang sparar du pengar.

Trots priskriget det senaste året kan det skilja flera tusen om året mellan likvärdiga abonnemang.

– Men nu tror jag priskriget kommer att avta. De svenska mobilpriserna är redan bland de lägsta i Europa, säger Paul Moonga på Vodafone.

De senaste veckorna har både Telia och Vodafone sänkt sina mobilpriser rejält. Och båda bolagen säger att de tror att priskriget kommer att avta. Men på Post- och telestyrelsen, PTS, som övervakar mobilmarknaden tror man på fortsatta prissänkningar.

Priser på väg ner

Nya aktörer och regleringen av de priser de stora nätägande bolagen får ta ut av mindre konkurrenter som hyr in sig i näten kommer att fortsätta driva ned priserna tror PTS.

Och priserna har verkligen fallit. Sedan i mars i fjol har månadskostnaden för en vuxen genomsnittskund nästan halverats. Den kartläggning Aftonbladet gjort visar att lägsta möjliga kostnaden för genomsnittsringaren sjunkit från 331,90 per månad till 169,75 per månad.

Comviq billigast

Billigast i jämförelsen av ­alla abonnemang på marknaden är Comviq Knock-out.

Paul Moonga tror att det blir andra saker än minutpriset som kommer att locka kunder framöver.

– Möjligheten att köpa nya trendiga mobiler är en viktig bit liksom övriga tjänster, driftsäkerhet och kundservice, säger han.

Så mycket kostar pratet - kolla tabellerna

TIDIGARE ARTIKLAR:

Här kan du se vilket mobilabonnemang som blir billigast för dig. Du kan jämföra dina mobilvanor med någon av de fyra typanvändarna och se vilket som passar bäst. Olika tillfälliga specialerbjudanden har inte tagits med i sammanställningen.

Peter Pettersson