En ”smart” mobil till ett smart pris

Inbyggd videoredigering och fm-radio i Nokia 3230

TEKNIK

Nokia 3230 är en så kallad smart mobil som trots det inte kostar en förmögenhet.

Med både megapixelkamera och fm-radio kan den bli en storsäljare.

Smarta mobiler är något som kommer alltmer. Det är mobiler som liknar datorer i funktionaliteten. Något som utsätter dem för risker med virus men som samtidigt gör dem långt mera användbara än vanliga ”dumma” mobiler.

Problemet har länge varit att smarta mobiler kostat så mycket att de egentligen bara varit något för dem med massor av pengar över eller så har de använts som avancerade företagsmobiler.

Men på 3230 har Nokia en prislapp som kan tilltala fler. Nackdelen med det är att man sparat på materialet och bland annat skapat ett bakstycke som med lite ovarsam hand lätt kan gå sönder. Menyknapparna under skärmen kunde också ha varit av högre kvalitet och lättare att trycka på utan att riskera att man ger fel kommando till mobilen.

Kameran håller bra kvalitet och med programmen för bild- och videoredigering kan man göra rätt mycket åt sina bilder och filmsnuttar. Det inbyggda minnet i 3230 är bara på 6 MB, men mobilen levereras med ett extra minneskort på 32 MB och man kan köpa till större om man vill. Vill man underhålla sig kan spelet Rally Pro som gör sig bra på färgskärmen vara beroendeframkallande.