Bra färgskärm men klent minne

u8180 ny modell från LG

TEKNIK

LG fortsätter att komma med nya versioner i sin serie av relativt små 3G-telefoner. Senaste tillskottet heter U8180 som har fått en ännu bättre färgskärm än sina föregångare.

LG Electronics har lyckats bli en av de stora mobilleverantörerna på 3G-sidan. Framgångarna med modellen U8110 förra året har spätts på med nya, förbättrade modeller i samma serie. U8180 följer traditionerna och är en relativt lätt vikbar 3G-mobil som dessutom inte är så dyr.

Men det kan bero på att man i U8180 har begränsade anslutningsmöjligheter till datorer och tillbehör och dessutom relativt klent med inbyggt minne.

32 MB är inte mycket att ståta med i dag om man vill spara bilder och video i mobilen och dessutom ha några mp3-låtar nedladdade för att kunna lyssna på musik.

För den som oroar sig över mobilstrålning kan det också vara på sin plats att nämna att det så kallade SAR-värdet på U8180 är 0,96. En ganska hög siffra jämfört med flera nyare konkurrenter.

Det finns en roterbar kamera i U8180 och den klarar videosamtal. Men kamerans upplösning är VGA när många konkurrenter redan har megapixelmobiler och inom kort även kommer med 2 megapixelkameror i nya 3G-telefoner.

Ett plus för den nya färgskärmen. Den är klart bra. Minus för antennsnutten som hela tiden fastnar i fickan.

ARTIKELN HANDLAR OM