En mp3-mobil till ett vettigt pris

Samsung SGH-E720 en vikbar megapixelkameramobil

TEKNIK

Samsung följer upp framgångarna med sin vikbara E700 med en vässad ny version av samma telefon, E720, som fått både megapixelkamera och mp3-spelare.

Samsungs E700 har varit en storsäljare och en av de populäraste vikbara mobiltelefonerna på den svenska marknaden. Uppföljaren E720 har fått en hel del ansiktslyftningar och kan mycket väl komma att bli lika populär. Även om efterfrågan på vikbara mobiler inte verkar vara lika stor i dag som för ett år sedan.

E720 är lätt – väger bara 90 gram - och i och med att den är vikbar tar den väldigt lite plats i fickan eller väskan.

De flesta funktioner som man kan önska sig finns med i E720. Men den har ingen fm-radio, något som verkar bli alltmer populärt. Dessutom är minnet inte utbyggbart. Visserligen har E720 90 megabyte minne.

Men det delas av telefonens funktioner, spel, bilder, video, röstanteckningar och musik. Och då är inte 90 megabyte särskilt mycket. Tio mp3-låtar fyller mellan 30 och 40 megabyte bara de. Som musikmobil fungerar den dock bra. Inte minst med de smidiga reglagen på utsidan av telefonen.

Många av konkurrenterna har haft röststyrning för uppringning i flera år. Den funktionen saknas också i E720. Men sammantaget är det ändå en mycket vass telefon med de mesta en vanlig användare kan tänkas vilja ha till ett rätt så rimligt pris.

Samsung SGH-E720