Vikbar telefon till överkomligt pris

Samsung SHG-X640 en av de bättre i sin klass

TEKNIK

Samsung är klart bäst på vikbara mobiler. Nya SGH-X640 är inget undantag.

Den väger lite, tar ingen plats och kostar inte alltför mycket. Men å andra sidan har den en enkel kamera, litet minne och saknar finesser som bluetooth.

Mycket av Samsungs profil på mobilmarknaden ligger i små, nätta, vikbara mobiltelefoner. På senare tid har bolaget också breddat utbudet och fått fram fler telefoner som inte kostar så mycket. X640 hör dit. För dryga 1Ì´0;600 kronor är det dessutom ganska mycket mobil man får för pengarna.

Antennen är inbyggd och sticker inte ut och fastnar i fickan eller liknande. Det är bra. Färgskärmen är bra och telefonen använder Samsungs vanliga menysystem. Funktionen för röstskärpa ger ett bra ljud även i stökiga miljöer. Batteritiderna är bra. Både taltid och standby.

Men det är synd att X640 endast har 6,5 MB delat minne. Det gör att man inte kan spara särskilt många bilder i den innan minnet blir fullt. Plats för extra minneskort saknas. Dessutom finns ingen IR-port och då är det datakabel som krävs för att tömma över bilderna till datorn och frigöra minne. Men datakabeln är ett tillbehör som kostar extra.

Men, OK, priset är hyggligt lågt och då kan man kanske inte begära att allt ska finnas med. Som helhet är X640 en positiv bekantskap.