"Smarta användare gillar enkla prylar!"

Läsarna om nytta, nöje och teknikstress

TEKNIK

Prylar, prylar, prylar. Vi älskar dem, hatar dem och de tar plats i våra liv.

De tekniska prylarna runt omkring oss blir allt fler och allt krångligare. För en del innebär prylhetsen stress.

Somliga vill ha fler andra färre?

Anjimoo: ”Min make har dille på apparater till köket! Just nu, fyra olika blenders, tre degknådare, etc! Men jag vill ha den nya ångluftsugnen som kommit ut! Visar maken den så är den nog vår!”

”...”: "Jag anser mig inte själv som pryltokig men äger ändå dator, dvd, digitalkamera, mobil, en massvis med olika snygga glas, senaste modet, jag kanske är lite prylgalen trots allt”.

Less is more

Flera läsare tycker att det är ett steg framåt i utvecklingen när de tekniska prylarna blir enklare och lättare att använda.

Nina: ”Smarta användare gillar enkla prylar!”

Ramn: ” Äntligen en nalle där man slipper alla idiotiska finesser. Enkelhet = intelligens”.

Sanna: ”Jag har inget problem med att lära mig det jag behöver för att kunna använda mobilen, mp3-spelaren, dvd-spelaren, etc som jag vill. Men däremot finns det mängder av finesser som jag inte ens är intresserad av.”

Multipryl

Andra efterlyser en mutipryl som kan hantera allt.

Multi-Mulle: ”Jag vill ha en kombination av kamera, mp3-spelare, kalender, spelkonsoll och telefon där alla delar fungerar klockrent! Det vore drömmen att slippa bära runt på en massa separata enheter”.

Hurtigpelle: ”Jag vill ha en mobil som kan klippa mitt hår, koka kaffe, gå till tandläkaren och kanske se en och annan bio när jag inte hinner med själv”.

Don för person

Några läsare tycker att det är fel att sätta ålder eller kön på en pryl. Det är behovet som styr inköpet.

Klara: ”Varför skall allt åldersfixeras i detta landet hela tiden? Det finns många 50+ som är teknikintresserade och säkert många yngre som inte är det. Det är bra att det finns olika modeller för olika behov men låt bli att sätt ålder på allt!”

BARBARA: ” Själv är jag en nyfiken 50-åring, och drar mej inte för att hänga med i svängarna, går med glädje in för nya saker, roligt och utvecklande”.

Bra att ha

Även om det kan vara stressigt att ständigt hålla sig uppdaterad och insatt i de senaste grejjorna, så finns det prylar som läsarna inte kan klara sig utan.

”?”: Visst klarar man sig utan prylar men hur smart är det inte om man ska träffa någon å den ena e försenad på grund av en bilkö – att man då bara kan skicka ett sms?

Split: ”Dator, mobil, dvd, digitalkamera anser jag är underbara prylar. Men sedan finns det ju prylar som man tycker har gått till överdrift...och dyrt är det med. Man blir stressad när det kommer nytt hela tiden. Men klart det kan ge både nytta och nöje".

Birgitta Wilén