Ring för 19 kr</> – per månad

Foto: casper hedberg
sparar pengar Glocalnet erbjuder nu obegränsade samtal till mobiltelefoner för bara 19 kronor i månaden. ”Vi tror att många familjer kan tjäna mycket på det här”, säger Martin Tivéus, vd på Glocalnet.
TEKNIK

Lågprisbolaget Glocalnet startar billig mobiltelefoni.

En vanlig familj kan spara in flera tusen per år.

För en månadskostnad på 19 kronor i månaden får man obegränsade samtal till andra telefoner i Glocalnets nät.

Både till mobiler och till fasta telefoner.

Samtal till andra mobiloperatörer och andra fasta nät kostar 69 öre per minut.

Sedan starten har Glocalnet erbjudit fria samtal till andra telefoner i sitt eget nät för en låg månadskostnad. Nu gör man samma sak på mobilmarknaden.

För familjer

– Vi tror att det finns många familjer som i första hand ringer varandra och som kan tjäna mycket på en sådan här lösning, säger Martin Tivéus, vd på Glocalnet.

Jämfört med ett abonnemang hos marknadsdominanten Telia kan en kund som ringer runt 40 minuter i månaden spara in över 550 kronor per år genom att byta till Glocalnet. För en familj på fyra personer blir det över 2 000 kronor om året.

För de kunder som också vill ha en ny mobil kommer Glocalnet att erbjuda ett begränsat utbud av mobiler som kan köpas på avbetalning. Det är ingen bindningstid på Glocalnets mobilabonnemang. Däremot en uppsägningstid på tre månader.

Glocalnet ägs i dag av norska Telenor som nyligen tog över Vodafone i Sverige. Martin Tivéus ser inte Telenor som en konkurrent.

Färre tjänster

– Vi vänder oss till olika målgrupper. Våra kunder vill i första hand ringa billigt och sätter inte så stort värde på nya mobiler och ett stort utbud av tjänster som Telenors, säger Martin Tivéus.

Så mycket tjänar du:

Peter Pettersson