Stilig musikmobil

TEKNIK

Motorolas nya musikmobil Rokr E8 är rätt läcker.

Den kan bli en tuff konkurrent till Sony Ericssons W768

Särskilt bland de mera stilmedvetna.

Motorola har haft en ganska tuff period bakom sig. Bolaget har haft svårt att få fram mobiler som legat rätt på marknaden. Men den nya musikmobilen Rokr E8 ligger rätt i tiden.

Designen är tuff. I viloläge är mobilen som en blank, svart sten. Men när man rör vid skärmen tänds musikspelarens kontroller eller tangentbordet, beroende på vad man vill göra: lyssna på musik eller ringa. Skärmen är tryckkänslig och när man väljer musikläget får man upp en navigationshjul som starkt påminner om kontrollen på en Ipod.

Snabbsök rätt lät

En finess är att det finns ett snabbsökläge så att man slipper snurra sig igenom hela alfabetet om man har många låtar i mobilen,

Rokr E8 är lätt att använda och ligger bra i handen. För att ge bättre musikupplevelse har den uttag för standard 3,5 millimeters hörlurskontakt.

E8 har 2 gigabyte inbyggt minne och har stöd för minneskort upp till 4 gigabyte.

Sämre som telefon

Telefondelen är dock bara en vanlig gsm-mobil utan stöd för edge vilket gör att den knappast kan användas för att hämta musik via mobilnätet. Dessutom är kameran kanske i klenaste laget. Kameror på två megapixel är mer eller mindre standard även i billigare mobiler i dag.

Totalt sett är det en intressant produkt som visar att det är alldeles för tidigt att räkna ut Motorola. Men priset kommer bli avgörande för hur populär Rokr E8 kan komma att bli.

FAKTA

Motorola Rokr E8

Mått: 115 x 53 x 10.6 mm.

Vikt: 100 gram.

Skärm: 2 tum.

Nät: fyrbands gsm, gprs.

Kamera: 2 megapixel.