Läcker modemobil

Vi har provat Samsung Armani

TEKNIK

Här är Samsungs nya telefon, klädd i Armani.

En liten och stilfull mobil.

Men smakar det så kostar det.

Kvalitetskänslan är det inget fel på för kombinationen av metall och matt plast känns sober, särskilt då med färgskalan och detaljerna som modedesignern Giorgio Armani stått för. På startskärmen visas kalender eller klocka och musikspelaren om du har den aktiv. Menyn får du fram med ett tryck med fingertoppen direkt på skärmen. Läderetuiet som följer med har hål på baksidan för kameran.

Mycket godis i asken

Som man kan förvänta sig levereras telefonen i en ståndsmässig ask och den asken innehåller föutom telefonen ett myller av små fodral, trycksaker och tillbehör. Varje detalj verkar påkostad och här fäljer till exempel ett bluetoothheadset med. Inte så konstigt kanske med tanke på att telefonen kostar ungefär 7000 kronor i butik. Givetvis finns ett skyddande läderetui med som man kan förvara telefonen i.

Styr med fingret

Färgerna från telefonens utsida går igen även i menyerna och liksom i LG:s Prada-mobil och Apples Iphone styr man allt med fingrarna direkt på skärmen. Utöver menyn med alla ikoner finns en snabbmeny med bara fyra ikoner. De leder till samtalslistan, meddelanden, musikspelare och kontaktlistan.

På startskärmen kan man ta sig till snabbmenyn eller direkt till den fullständiga menyn. Här visas också kalendern eller klockan beroende på vad man väljer. Har du musikspelaren aktiv är det även här som aktuell låt och albumomslaget visas.

Reagerar inte ibland

Musikspelaren i telefonen tycks vara ett exempel där Giorgio och hans formgivare haft extra mycket att säga till om. Här visas var i låten man befinner sig samt aktuell volym i form av ett grafiskt mönster. Det är kanske inte helt intuitivt vid en första titt, men funkar bra.

Generellt missar skärmen i respons ibland och det händer att man får trycka flera gånger på skärmen för att den ska reagera på kommandon.

Bläddra med volymknappen

I listor bläddrar man genom att dra fingret över skärmen, till exempel uppifrån och ner för att rulla nedåt. I till exempel webbläsaren har man särskild nytta av att man även kan bläddra med volymknappen på sidan. Det är enklare när man ska stega en hel skärmbild i taget.

Största behållningen av telefonen är kanske föga förvånande design och format. Det är givetvis det som skiljer den mest från andra mobiler.

FAKTA

Samsung Armani

Typ: Trippelband gsm med edge.

Mått: 87,5 x 54,5 x 10,5 mm.

Vikt: 85 gram.

Skärm: Tryckkänslig 2,6 tums TFT med 240 x 320 pixel, 260 000 färger.

Taltid: Upp till 6,5 timmar.

Standbytid: Upp till 300 timmar.

Övrigt: 3,2 megapixels kamera med autofokus, medföljande bluetoothheadset (mono), webbläsare, e-post, musikspelare.

Cikrapris: 7000 kr.

Erik Mörner, Mobil.se