Hela Youtube i mobilen

TEKNIK

Nu finns hela Youtubes filmkatalog tillgänglig i mobilen. Samtidigt passar Youtube på att lansera en java-applikation som ska göra det enklare att se och hitta filmerna.

Vi har snabbtestat.

Välj själv. Alla filmer via mobila sajten m.youtube.com eller programmet du laddar ner från samma adress. Sedan Youtube i mobilen lanserades har man arbetat med att konvertera hela biblioteket av filmer för mobil uppspelning och nu är arbetet alltså slutfört. Alla filmer ligger nu online även i mobilformat.

Ladda ner program

För att se Youtube-filmer i mobilen loggar du in på Youtubes mobila sajt. Men en bättre upplevelse får du om man laddar ner den nya java-applikationen som för närvarande finns för vissa mobiler, framför allt telefoner från Sony Ericsson och Nokia.

Bläddra bland klipp

Med programmet installerat i telefonen känns Youtubespelaren igen och du kan bläddra snabbt och enkelt mellan olika klipp. Värt att notera är dock att Youtube är en väldigt datakrävande tjänst, så har du inte ett mobilabonnemang med fri datatrafik bör du vara väldigt restriktiv i ditt användande.

Programmet fungerar med exempelvis Sony Ericsson K800 och W880, och med Nokia-telefoner som N95, N73 och 6120 Classic.

Erik Mörner, Mobil.se