Trögt för musik och tv i mobilen

Foto: MOBIL
Bara fem procent av de tillfrågade hade provat tv i mobilen. Och bara en bråkdel använde mobilen som mp3-spelare.
TEKNIK

Det är fortfarande få som har en mp3-spelare i telefonen. Och av de som har det är det bara en minoritet som använder den.

Användandet av mobil-tv är också mycket lågt.

Det visar en studie som Telia har gjort över folks tele- och datavanor, kallad ”Län och rike runt”. 3000 svenskar med fast teleabonnemang (inte nödvändigtvis Telia-kunder) har tillfrågats om sina tele- och datavanor. En av de saker som framgår av underökningen är att mycket få använder sin mobiltelefon som mp3-spelare.

Enligt Telias statistik är det endast 10 procent av de tillfrågade som använder sin mobiltelefon som musikspelare minst en gång i veckan. 15 procent säger att de har mp3-spelare i mobilen men aldrig använder den medan 7 procent uppger sig använda mp3-spelaren i mobilen mer sällan än en gång i veckan.

Två av tre saknar spelare

I undersökningen uppgav hela 63 procent av de tillfrågade att de inte hade någon mp3-spelare i mobilen. Med tanke på hur många mobiltelefoner som sålts i Sverige de senaste åren och hur många av dessa som har inbyggd musikspelare måste det här finnas ett relativt stort mörkertal av folk som helt enkelt inte känner till att de har en mp3-spelare i sin mobiltelefon.

För mobil-tv är statistiken inte oväntat ännu sämre. Bara 5 procent av Sveriges befolkning har över huvud taget provat på tv i mobilen. Hur många som använder det regelbundet framgår inte, förmodligen mycket färre. Enligt Telia har 25 procent av de tillfrågade visserligen aldrig provat tv i mobilen men är intresserade, medan 68 procent inte är intresserade av tv i mobilen.

Elias Nordling, Mobil.se

ARTIKELN HANDLAR OM