Mobil med gps – till hunden!

Nu kan du ha full koll på jycken överallt

1 av 2
TEKNIK

Pets Cell är en mobiltelefon till hunden. Vattentät och med gps. Tanken är att du både ska kunna kommendera hunden på distans och hitta den om den sprungit vilse.

Enligt Pets Mobility, som ligger bakom Pets Cell, är det den första mobiltelefonen med talfunktion och inbyggd gps som är vattentålig och gjord för djur, och vi på Mobil känner att vi inte kan ifrågasätta detta.

När rösten inte räcker

Förutom möjligheten för hunden att höra dig när du kommenderar den utanför skrikavstånd (vi antar att denna funktion är av marginellt värde för katter) och möjligheten att lokalisera hunden när kommandona inte fungerar, har mobilen även funktion som kallas geofencing och som kan programmeras på distans.

Ute i sommar

Geofencing innebär att man sätter ut geografiska begränsningar för vart mobilinnehavaren kan röra sig. Om man rör sig utanför det digitala stängslet går ett larm. En annan funktion är mätare för djurets kroppstemperatur.

Enligt Pets Mobility kommer telefonen att finnas tillgänglig från mitten av 2008. Vår fråga är nu, om man kan göra vattentäta mobiler till hundar, varför ska det då vara så omöjligt att göra det till människor?

Elias Nordling, Prylportalen