Finlux tillbaka

Ska åter bli Svenssons favorit

TEKNIK

Vem minns inte gamla tv-tillverkaren Finlux? De gick i konkurs 2005, men köptes upp av elektronikjätten Vestel år 2006. Nu är de tillbaka för att erövra sin titel som medelsvenssons favorit-TV.

Foto: Prylportalen.se

Finlux var en stor favorit i svenskarnas vardagsrum på 80- och 90-talet. Sen när japanerna kom och tog över marknaden så gick Finlux i konkurs 2005. Nu är Finlux uppköpta av europas största elektronik tillverkare Vestel, som också har köpt det före detta svenska företaget Luxor.

I mars kommer en massa TV-nyheter från Finlux. Vi kommer bland annat att få se LCD-TV med inbyggd digital-box i storlekarna 15- till 42 tum, dvd-spelare, digital-boxar och även plasmor i storlekarna 42- till 50-tum.

Vitvaror följer?

När vi frågar Finlux om vi kommer få se något mer än bara TV, så säger de att vi förmodligen kommer att få se bärbara datorer och även vitvaror. När vi frågar vad som kommer att hända med gamla anrika Luxor så är de lite mer hemlighetsfulla, men det verkar som om vi kanske kommer att få se något åt TV/ljud-hållet under våren.

Niclas Lidström , Prylportalen.se