För finsmakaren

Viewsonics nya projektor har full-hd och utbytbara skal

TEKNIK

Projektortillverkaren Viewsonic släpper en ny full-hd projektor. Livslängden på lampan är förlängd till nio år om du tittar på en film per dag.

Har du 35 000 kronor över? Funderar du på att köpa en projektor? Viewsonic har idag släppt en ny projektor som kan visa bilder i full-hd upplösning, med andra ord den högsta hd-upplösningen som i dag finns för vanliga konsumenter. Projektorn heter Pro 8100 och är till för den riktiga finsmakaren när det gäller projektorer.

Bra ljusstyrka

Viewsonic använder en 3-lcd-panel som förstärker ljusstyrkan och färgerna på ett bättre sätt än tidigare. Projektorn har också en video scaler som innebär att den kan visa full-hd filmer utan att störande ljud irriterar den som tittar.

Projektorer brukar vara kända för att låta mycket, den här håller en hyfsad låg ljudnivå och ger ifrån sig 18 db. Lampan på projektorn är förbättrad och ska nu i eco-läge lysa i 5 000 timmar.

Utbytbart skal

En udda grej som Viewsonic erbjuder till den här projektorn är utbytbara skal. Jo, ni läste rätt. Tidigare var det bara mobiltelefoner som kunde byta skal, nu kan också projektorer göra det. Du kan välja mellan pianosvart (standard) eller vit, grå eller djupröd burgundy.

FAKTA

Viewsonic Pro 8100

Niclas Lidström, Prylportalen