Super-rea på hd-dvd

Spelare säljs för 500 kr – inklusive sex filmer

TEKNIK

Är det panik eller bara ett smart sätt att sälja spelare? Amazon.com säljer just nu Microsofts externa hd-dvd spelare till Xbox 360 för reapriset 80 dollar, med andra ord cirka 500 kronor. Dessutom får man sex fria hd-dvd filmer på köpet.

Microsofts externa hd-dvd-spelare som kopplas till Xbox.

Säga vad man vill om hd-kriget i USA, men det finns gott om riktigt bra erbjudanden för konsumenterna där. Prisraset bland bluray och hd-dvd spelare har den senaste tiden varit stort och tillverkarna fortsätter att subventionera produkter. Hur ska vi annars tolka det faktum att Amazon.com just nu säljer Microsofts hd-dvd spelare, en extern enhet som man kopplar till Xbox 360, för 80 dollar. Översatt i svenska pengar cirka 500 kronor.

Filmer & frakt ingår

Det är en rabatt på cirka 100 dollar (runt 650 kronor). Men det är inte slut med rabatten där inte, dessutom får man sex fria hd-dvd filmer på köpet när man handlar hos Amazon.com och som grädde på moset, fri frakt i USA.

Det här är förstås riktigt anmärkningsvärt och en intressant utveckling i hd-kriget och många har nog väntat på att Microsoft skulle agera i hd-kriget. Fram tills nu har de varit relativt anonyma. Men kanske har Toshiba och Microsoft tillsammans med hd-dvd nu börjat sin marknadsföring och börjar med att dumpa priserna? Omöjligt är det inte!

Nu återstår det att se om den här prisdumpningen som ändå måste ses som rejäl och anmärkningsvärd, kommer att sprida sig även till Europa.

Niclas Lidström, Prylportalen