Svindyr design-tv

18 000 kr för 19 tum

1 av 2
TEKNIK

Nyligen visade Samsung och Armani upp sin gemensamma dumburk.

Men den gode Giorgio är inte den enda italienaren som släpper tv-apparat i år.

Brionvegas Alpha finns i orange, svart och silver.

Det italienska design-tv-företaget Brionvega kommer att släppa en ny modell någon gång i höst. Men som bilderna tydligt visar så är Alpha som modellen heter mer till för att tittas på än för att faktiskt titta på, om du förstår vad jag menar.

Den skönt orangea lilla hd-ready 19-tummaren är inte en maskin som imponerar med en massa uppseendeväckande och imponerande siffror, (ja förutom prislappen på 18 000 kronor då).

Saknar hdmi

Brionvegas Alpha är en lcd-tv med en upplösning på 1280x1024 och vad det gäller ingångar så kan man checka av både s-video, scart och komposit från listan, dock lyser hdmi med sin frånvaro och rent teknikmässigt så känns Alpha verkligen inte speciellt 2008.

För att täcka upp avsaknaden av hdmi har man som plåster på såren slängt in både dvd-spelare och DVB-T tuner under skalet på Alphan som inte bara finns i orange utan även i svart och silver. Men med en upplösning på 1280x1024 så är saker som ansluts via hdmi kanske inte det första som man saknar eller ens använder sig av.

Mer snygg än bra

En annan sak som gör att den har lilla tv:n inte känns speciellt up-to-date är att den använder sig av bildformatet 4:3 och inte heller får man direkt skrämselhicka när den ståtar med en högtalar-uppsättning på två gånger tre watt.

Men Brionvegas lilla Alpha är trots allt en riktigt snygg tv och den ser ut som om den skulle göra sig lika bra på det hypermoderna designkontoret som hemma hos Austin Powers.

Man kan tycka vad man vill om priset och specifikationerna, men det är faktiskt väldigt befriande med tillverkare som vågar komma med något annat än det det svarta och pianolackade.

Läs mer!

Andreas Rauch, Prylportalen