Trådlös hemmabio med blålaser

Bluray-spelare, Ipod-docka och trådlösa högtalare ståtar Panasonics nya hemmabiosystem med.
TEKNIK

Hemmabioanläggningar med bluray-spelare är fortfarande inte särskilt vanliga.

Sony har ett sådant system, Samsung likaså. Nu släpper Panasonic sitt integrerade och trådlösa hemmabiossytem SC-BT100

Hemmabiosystemet är ett av de första med integrerad bluray-spelare. Det betyder att receivern och blu-ray spelaren finns under samma skal. Dessutom har den en Ipod-docka som innebär att du kan spela upp musik eller titta på bilder och film som finns lagrad i din Ipod. Receivern/bluray-spelaren har också en SD-kortsläsare.

Klarar alla format

Systemet är ett 7.1 system och har dessutom trådlösa högtalare. Den totala uteffekten på anläggningen är närmare 1250 watt. Bluray delen klarar förstås att spela upp i full-hd upplösning, den stödjer 24 bilder per sekund och skalar upp dvd-skivor till 1080p-kvalité. Bluray-spelaren klarar alla dvd-formaten och dessutom alla de nya ljudformaten som har kommit med bluray.

Dock är det profil 1.1 som gäller och inte den hett efterlängtade profilen 2.0. Det nya blålasersystemet från Panasonic kan även kopplas ihop med både dvd-inspelare eller spelkonsol. Enligt Jonas Eriksson som är produktchef på Panasonic Norden så kommer BT-100 att komma till Sverige runt månadskiftet juni/juli och det rekommenderade priset är satt till 9 995 kronor.

Läs mer!

Andreas Rauch, Prylportalen