Platt-tv:n som inte liknar någon annan

TEKNIK

Stor, platt och kantig.

Så ser dröm-tv:n ut för de flesta.

Men svenska företaget MPS-Trade går åt andra hållet och lanserar en halvmåneformad tv i miniformat.

Apparaterna går under det numera välbekanta namnet Pod och eftersom det rör sig om en tv-apparat så har man även lagt till tv och tillsammans bildar de namnet Podtv, vilket också är namnet på produkten.

Att namnet är populärt märks när man försöker hitta produkten på nätet. När man googlar ordet Podtv så får man ordentligt med träffar. Närmare bestämt 73 800 stycken.

Nils Gunnar Orlander är nordisk försäljningschef hos MPS-Trade och han säger att Podtv är så pass ny att den ännu inte finns att köpa i butikerna.

Hur många Podtv räknar ni med att sälja?

– Något tusental till att börja med, men över tid så kommer det att bli fler. Det är ju en bra produkt.

Vad är det som är speciellt med tv:n?

– Den har en unik formgivning och den kan även användas som pc-skärm eller kopplas till Xbox via hdmi.

Tv:n finns i en mängd olika färger och storleksalternativen är 15, 19 och 20 tum. Podtv kan drivas med 12 volt och det gör att du kan använda den i bilen, båten eller var du nu önskar använda den.

Perfekt för den som inte vill vara hemma hela sommaren men heller inte missa en enda av Zlatans magiska dribblingar i sommar.

PODTV är Hd-ready och har en mottagare för DVB-T samt plats för CA-modul. Dessutom finns usb, SD-läsare samt hdmi och vga-ingång. Prislappen för Podtv börjar strax under 4 000 kronor.

Mer platt-tv!

Andreas Rauch, Prylportalen