"Comhem har lurat oss på fotbolls-EM"

Kunder rasar: Tecknade hd-abonnemang – men sändningarna uteblev

TEKNIK

Comhem lockade kunder med fotbolls-EM i hdtv.

Men när turneringen startat är rutan grå.

— Jag har blivit lurad på det hd-upplevelser jag sett fram emot, säger Ingemar Tibell som tecknat avtal med Comhem.

I våras gick Comhem ut med en kampanj där man försökte få kunder att välja företagets nya hdtv-erbjudande. Man lockade med TV4-sport och fotbolls-EM med hd-bild som blir bra på platt-tv.

Men när turneringen nu startat sänder Comhem inga matcher i hd-format överhuvudtaget.

– Det blev för dyrt så vi kunde inte räkna hem den kostnaden, säger Christofer Peilitz, produktchef tv på Comhem.

TV4 valde bort hd

När Comhem fick TV4 Hd till sitt nät uppfattade man det som att årets fotbolls-EM, som TV4 har rättigheterna till, också skulle sändas i TV4 Hd. Men så blev det inte. TV4 valde att inte sända ut hd-signalen i marknätet. Istället fick Canal Digital rätten att sända matcherna i hd via satellit.

Kunderna som valt hdtv från Comhem får dock betala för abonnemanget som vanligt, trots att de inte kan se hdtv. De tycker också att de inte fått tillräcklig information av bolaget.

– Kundservice vet ingenting i frågan och då jag begärde att få tala med någon i ansvarig ställning blev svaret att jag fick mejla deras reklamationsavdelning, säger Ingemar Tibell.

Kan kompenseras

Christofer Peilitz anser inte att man brustit i information.

– Det blev ganska mycket uppmärksamhet kring detta tidigare och vi uppfattade det som att de flesta kände till det, säger han.

Men på företagets hemsida finns ingen information om de uteblivna sändningarna och Aftonbladet.se har kontaktats av ett antal kunder som anser sig lurade.

Enligt Christofer Peilitz ska de kunder som inte är nöjda kontakta företaget för kompensation eller för att häva sina avtal.

ARTIKELN HANDLAR OM