Platt-tv för under 7 000

TEKNIK

Nu kan du hitta en 32 tums lcd-tv som är HD-ready – billigare än någonsin.

Efter sommaren har priserna sjunkit drastiskt.

Förra hösten var det ont om platt tv-apparater och priserna stod relativt stilla. Nu är det tvärtom, produktionen skruvades upp under våren och flera nya fabriker invigdes.

VM-satsning floppade

Förhoppningarna inför fotbolls-VM var stora. Även om försäljningen före sommaren var bra så blev den inte lika bra som många hade hoppats på. Därför finns det nu stora lager av både lcd och plasmaskärmar runt om i världen. Dessutom ska mängder av nya produkter ut i butikerna. Detta gör att priserna just nu är lägre, eller mycket lägre än tidigare.

- Efter sommaren gjorde vi en prisjustering, berättar Robert Widerström på Samsung. På vissa modeller blev det nästan inga justeringar alls, på andra lite större.

Störst sänkning på stora skärmar

Prisjusteringarna är större på de produkter som tillverkarna säljer mer av, just nu säljs det mest större skärmar. Det är alltså där som du som konsument kan se de största prissänkningarna. Dessutom har modellerna som är HD-ready sjunkit mer i pris än produkter som inte är HD-ready.

Är det någon skillnad på prissänkningarna mellan plasma och lcd?

- Priserna har sjunkit mera på lcd än på plasma. Så är det, säger Robert Widerström.

Samsungs priser har alltså sjunkit, hur många procent är svårt att säga, men ni kan själv se priserna på olika storlekar på platta tv-skärmar här nedan.

Kommer det att bli ännu lägre priser framöver?

- Nej, jag ser inte att vi kommer att göra några fler prisjusteringar fram till jul, förklarar Robert.

Billigast just nu

Mer från IFA-mässan på Prylportalen.se

Niclas Lidström