Islamistisk regim måste störtas

NYHETER
Jag heter Arvin Khoshnood och är 23 år gammal. Jag bor i Malmö, men läser statsvetenskap och samhällsgeografi vid Lunds universitet. Är en avgrundarna till "Föreningen för Demokrati i Iran" (www.setiz.se) som har som syfte att störta mullornas regim.

Tårar rann ned från mina ögon när jag hörde explosionsljudet. Jag skrek av rädsla och stackars mamma sprang till mig, kramade mig hårt, tog min brors hand och sprang ner till utgången. Det var på kvällen och jag tittade på tv när detta hände. Tv-skärmen blev röd och en öronskärande larm gick.

Jag var tre år och det var under Iran-Irak kriget. Vi bodde då i norra Iran, långt borta från krigsfronten och pappa hade redan flytt från Iran på grund av sin politiska kamp. Vad som hände den kvällen var att irakierna hade kommit så långt som till norra Iran och bombat en närliggande plats.

Jag föddes precis i mitten av kriget och som liten fick jag höra mycket om det. Kriget har påverkat alla iraniers liv i alla generationer. Detta är inget vi kommer att glömma. Över en miljon iranier mördades och många fler familjer skadades.

Nej, krig är verkligen inte bra. Krig leder inte till något annat än elände och hemska minnen.

I dag lever mina landsmän i Iran under total misär och det på grund av egoistisk regim som styr landet med järnhand. Denna regims onda hand har sträckt sig ut längre än till Irans gränser och dess offer är även icke-iranier. Denna onda hand finns även i västvärlden och inte i minst i lilla trygga Sverige. Inte ens vi i Sverige är längre lika trygga som förr. Den islamiska regimen i Iran stödjer terrorister för att krossa friheten och demokratin i världen för att sedan ersätta den med sin islamistiska ideologi. För den ideologin gör det inget om människor mördas.

11 september-händelserna belyste dessa galningars onda hand och frågan om hur de ska stoppas diskuterades överallt. Ganska snabbt kom man fram till att krig är lösningen på problemet inom Bush-administrationen.

Hade vi förväntat oss något annat? Nej, säger jag utan tvekan. Inte heller var det förvånande att EU började lobba för en ökad handel med tyrannerna. Ingen av dessa lösningar är dock korrekt.

Krigets elände behöver väl inte upprepas och vad gäller EU:s lösning så är det ett faktum att denna handel förstärker tyrannernas ekonomi som sedan använder dessa pengar för sina terroristoperationer.

Den riktiga lösningen är enkel. En total bojkott av den islamistiska regimen som styr Iran. Inte går vi och handlar mat från en restaurang som behandlar kunderna illa? Vi bojkottar den så att den faller. Den islamistiska regimen måste störtas. Bojkotten kommer skada deras ekonomi, vilket gör att deras säkerhetsstyrkor kommer att falla sönder.

I sin tur skulle iranierna själva kunna stoppa ondskan. Kanske skulle ett fåtal människor, under en kort tid, få det svårt på grund av bojkotten, men det skulle åtminstone vara mycket bättre än dagens Iran, där människor dagligen förtrycks och lider.

Arvin Khoshnood

ARTIKELN HANDLAR OM