Rabattkoder, kupongkoder, kampanjkoder eller kuponger - kärt barn har många namn. Gemensamt för dessa namn är att du som kund får någon typ av rabatt när du handlar. Bakom orden döljer sig nämligen ofta en rabatt, fri frakt eller en annen förmån i en nätbutik. I resten av världen har rabattkoder varit populära bland både användare och annonsörer, även i Sverige har trenden vuxit sig större och större på senare år.

Var kan man få rabatter?

De allra flesta nätbutiker har i dag ett fält for rabattkoder, kupongkoder eller kampanjekoder när du ska betala. Du kan med andra ord få rabatt i de flesta nätbutiker, det svåra kan dock vara att hitta dem. För att underlätta för dig som gärna handlar med en rabattkod har vi valt att samla alla rabatter på ett och samma ställe. Några av de mest populära koderna på Aftonbladet Rabattkoder är:

Varför ska en butik ge dig rabatt?

Kanske är det rabatten som gör att just du handlar i företagets butik istället för konkurrentens? Det kanske är just rabatten som gör att du provar något nytt i butiken eller vågar köpa en produkt som du annars hade tvekat inför. Det finns flera anledningar för företag att erbjuda dig som potentiell kund rabatter. Konkurrensen om dig som kund är nämligen väldigt stor och om du väljer att handla någon annanstans har företaget förlorat en kund. I hopp om att övertyga just dig erbjuder många butiker därför rabattkoder.

Vilken typ av rabatt kan du få med en rabattkod?

Butikerna kan ge dig en rad olika rabatter, detta väljer nätbutiken själv. Några exempel på vanliga rabatter är:

  • Rabattkod som ger fri frakt
  • Rabattkod som ger 10% (eller en annan procentsats) rabatt på hela kundvagnen
  • Rabattkod som ger 10% (eller en annan procentsats) rabatt på hela kundvagnen OM du handlar för över ett visst belopp
  • Rabattkod som ger 20% (eller en annan procentsats) på en viss produkt
  • Rabattkod som ger 100:- i rabatt om du handlar för mer än 1000:-

Kan man kombinera flera rabattkoder?

Det är i regel inte möjligt att kombinera flera rabattkoder i ett och samma köp. Det är butiken själv som bestämmer villkoren. I de allra flesta tillfällen är det endast möjligt att använda en rabattkod åt gången.

Vad är skillnaden mellan cashback och en rabattkod?

Du kanske även har hört talas om begreppet cashback? Det är, till skillnad från rabattkoder, inte en direkt rabatt. Det är istället pengar du får tillbaka när du har handlat i en nätbutik. I 9 av 10 tillfällen måste man välja mellan att använda en rabattkod eller få cashback.