”Högtider ger mig dåligt samvete”

RELATIONER

”Idol”-Geir delar upp julen – för att hinna umgås med sina sex barn

Två barn i Finland, två i Sverige, ett i Norge och ett annat i Spanien. Hur ska Geir Rönning, känd från ”Idol”, fira julen med sex ungar i fyra länder?

– Högtider ger mig ständigt dåligt samvete, det finns alltid någonstans jag borde vara men inte är, säger han.

Foto: Geir med sönerna William, 3, och Oliver, 6.

I år är julen extra stressig. Geir Rönning, 48, turnerar med ”Idol”-deltagarna och direkt efter turnépremiären här i Sverige uppträder han i Peking, för att sedan återvända till Sverige och hoppa på ”Idol”-tåget igen. Däremellan ska han hinna träffa sina barn och njuta av julen med dem.

Flygs in

– Det är underbart de åren som alla barnen flygs in till Finland och firar jul tillsammans med mig och min fru Anna. Då är julbordet en mix från alla olika länder.

Men det var ett par år sedan sist. I år hoppas han hinna hem till Finland. I så fall firar han hos svärföräldrarna med Anna och sina två yngsta söner William, 3, och Oliver, 6.

Grabbarna i Stockholm – Chris, 16, och Kevin, 14, – ska han fira minijul med 22 december.

– Datumen är inte så viktiga för mig. Jag får njuta av karamellen när tillfälle ges. Det viktigaste är ändå att göra julen till barnens tid, säger han.

”Ständigt dåligt samvete”

Hemma i Finland har han gedigna traditioner sedan barnsben. Det är viktigt att föra pappas jultradition vidare. På julafton smyger han ut från familjen och återvänder

i tomtekostym och tomteskägg till barnens förväntansfulla miner.

Men egentligen gillar han inte julen alls. I tio år flydde han till jobb och spelningar på julafton för att slippa känna sig otillräcklig.

– Jag har ständigt dåligt samvete, jag kan inte vara överallt. Varken hos alla barnen eller hos min mamma.