Häng med på deras första dejt

Av: Elin Swedenmark

Publicerad:
Uppdaterad:

Linus och Elin testade en (mycket) aktiv första dejt – så gick det!

Glöm biodejten och skippa den traditionella romantiska middagen.

Nu är det aktivt dejtande som gäller.

– Man lär känna varandra på ett annat sätt när man gör saker ihop, säger 26-årige singeln Linus.

Elin och Linus testade aktivt dejtande.
Foto: Privat
Elin och Linus testade aktivt dejtande.

Att göra saker tillsammans är perfekt för att bryta isen på en dejt. Det tycker Mötesplatsens dejtingspecialist Karin Adelsköld, som ser att fler börjat hitta på roligare saker än de traditionella middagarna.

– När jag bodde i USA åkte man alltid till ett nöjescenter eller ”mall” när man dejtade. Där var det naturligt att man hittade på något annat än att bara äta tillsammans, säger hon.

Även i Sverige börjar det dyka upp ställen för ett mer aktivt dejtande. I Stockholm öppnade nyligen nöjescentret Ballbreaker, som bland annat har bowlingbanor, sportbarer, spa, bilbana och racingsimulatorer.

"Vi hade jätteroligt"

Mötesplatsen lät 26-årige singeln Linus och hans dejt Elin testa en aktiv dejt på nya Ballbreaker. Golf, middag, bowling och racerbilar stod på programmet.

– Vi hade jätteroligt, båda två, säger Linus.

Han har bowlat på dejter förut, och klättrat på en klättervägg. Men han tycker att det var särskilt roligt när allt var på samma ställe.

– Fast bowlingen var nog höjdpunkten. Och middagen var också riktigt bra, säger han.

Att bara sitta mitt emot varandra på en restaurang tycker han kan bli lite stelt. Genom att göra saker ihop ser man fler sidor.

– Det blir lite mer lättsamt också, säger han.

Kombinera med middag

Linus rekommenderar att man väljer en aktivitet och kombinerar den med middag. På det viset behöver man inte tillbringa en hel lång kväll ihop om det känns fel.

– Men känns det bra kan man ju ha lite fler ess i rockärmen, säger han.

Publicerad: