Julens ljuvliga under

RELATIONER

Showaktuella violinisten Linda Lampenius står för fiolerna och visar julens vackraste underkläder.

Linda Lampenius är en tjej med brokig bakgrund. Hon är violinist, har varit Björn Borg-modell, Playboyflicka och politiker. Nu ska hon göra krogshow med Markoolio.

Foto: Maria Östlin
Klassiskt och randigt Kritstrecksrandig bygelbehå och boxertrosa med svart spets, Kapp-Ahl, 149 kronor respektive. 79 kronor. Pärlhalsband, Kum Kum.

Du har många titlar, Linda. Vad ser du dig själv som?

– Violinist! Klassisk musik kräver daglig övning, men det är ingen som ser när jag står och filar på min fiol. Om jag struttar runt i en bikini däremot får jag massor av uppmärksamhet.

– Modelljobben och tv-inhoppen har upptagit några få dagar av mitt liv, men varit raketskott för karriären. Dessutom har jag haft jättekul.

Nu väntar show på Börsen i Stockholm med Markoolio och Cirkus Cirkör. Premiär är det den 23 januari och repetitionerna pågår för fullt.

– För mig är det en stor ära att ha blivit tillfrågad, eftersom Sverige har så många skickliga artister.

– Jag förstår varför Markoolio är folkkär – han är en skön kille med fötterna på jorden.

Är inte du och Markoolio en udda konstellation?

– Egentligen inte, vi är båda mångsysslare. Framför allt är vi båda är lite galna och vågar skämta om oss själva. Att få vara galen, sprallig och tokig är den riktiga Linda. Mina vänner kallar mig för kvicksilver.

Hon pratar som Mumintrollen, är uppvuxen i den finlandssvenska världen och känd i både Finland och Sverige. Man kan fundera på var Linda känner sig hemma.

– Är det landskamp mellan Sverige och Finland så är det ingen tvekan, då är jag på Finlands sida. Men mitt modersmål är svenska och till sinne, lynne och sätt är jag svensk. Jag står inte ut med den finska melankolin och musiken i moll – därför mår jag väldigt bra nu när jag bor här i Sverige.

Vad har du på dig för underkläder privat?

– Är jag ute på landet så har jag på mig riktigt mjuk och skön bomull. Annars blir det mest tanga och string – men aldrig material eller modeller som är obekväma.

– Sedan är jag lite fåfäng, så jag gillar att ha underkläder som matchar dagens kläder. Även om ingen annan ser det så får det mig att må bra.

Vad skulle du aldrig sätta på dig?

– Beiga mormorskalsonger.

Linda Newnham