”Inget dödar lusten för en kvinna mer än disk överallt”

avMalin Wollin

"Städ, plock och tork är så livsutsugande att man kan känna gnistan i själen dö en smula"

Män som diskar får ligga, lyder ett gammalt djungelordspråk som är lika sant nu som då och då och för jättelänge sedan.
Inget dödar lusten för en kvinna mer än disk överallt och en jävla röra, ursäkta franskan.
SCB har precis presenterat en undersökning om tidsanvändning i de svenska vardagliga hemmen och av den undersökningen kan man dra slutsatsen att kvinnor ägnar mindre tid åt disk och tvätt och män något mer. Alltså, inte så att män ägnar mer tid åt hemmet än kvinnan herregud det är inte framtiden vi har hamnat i, men de ägnar mer tid åt att rensa diskhon på gojs än de gjorde för tio år sedan.
Jag har aldrig inbillat mig att män bara ligger på soffan medan kvinnor gör allt, det händer nog bara i den vidriga ”komedi”-serien Jims värld.
Men jag har inbillat mig, och där ger undersökningen mig rätt: att män ägnar mer tid åt underhåll av hus och bil. Att män och kvinnor, inräknat förvärvsarbete och olika sysslor i hemmet lägger ner lika stora stycken tid på nödvändigheter. 
Och det är väl inget problem med det?
Men det är ju det.
Eftersom tvätt, disk, städ, plock och tork är så livsutsugande att man kan känna gnistan i själen dö en smula varje gång man ställs inför tallrikar med intorkad lasagne.
Därför är det av yttersta vikt att vi fortsätter på den inslagna banan. Vi ska bli jämlika, vi ska diska och skrubba fifty-fifty.
För då killar, då kommer liggen som ett brev på posten.
Ryska posten.