Ska jag vänta medan han väntar på en annan tjej?

RELATIONER

Fråga: Hej Fredrik! Jag har träffat en fin kille här på Du&Jag och vi är goda vänner och har lite sex. I början nobbade jag honom för att jag ville vänta på en annan kille men nu är det han som gäller för mig. Han har å andra sidan kärat ned sig i en kollega. Hon vill ha honom men har ett tre år långt förhållande att bryta först, varav hon det sista året varit förälskad i "min" kille. Han vill nu ge henne tid att avsluta sitt förhållande i lugn och ro och se hur det går med henne innan han satsar på någon annan. Det här är ju segt och jävligt att vänta på. Vad tror du? Har de någon chans? Har vi någon chans eller är det dags för mig att inse att jag bör leta vidare? Fröken Second Hand

Singelkillen svarar: Är han kär i en annan person, som dessutom vill ha honom, måste nog dina chanser med karln betraktas som minimala. Du bör fråga dig om du ska vänta på någon som först ska testa hur det går med en person som han hellre vill ha än dig. Leta vidare, det är mitt råd. Annars riskerar du att bli ledsen och bitter. Du förtjänar bättre än att vara fröken second hand.

Vad gäller killens chans med den andra tjejen så är den med all sannolik hyfsad. Visst, hon lever i en annan relation, men när två människor är förälskade i varandra sätts enorma krafter i rullning. Deras kärlek kan nog både överleva tjejens separation från nuvarande mannen och ett helt liv tillsammans.