”Jag har blivit så jäkla sårad”

Publicerad:
Uppdaterad:

RELATIONER

Här fortsätter intervjun med Emma Andersson

1 av 3
Det har snart gått en månad sedan Milles otrohet avslöjades. "Visst känns det fruktansvärt ledsamt och jobbigt att det är slut, men nu försöker jag verkligen tänka: "Var egoistisk, satsa bara på det du själv vill!""

Löpsedlarna skrek ut nyheten om Sveriges mest kända dokusåpapar. "Va!? Är det slut? Hur kunde han?!" gick snacket. Förnedringen är förstås total för den som har basunerat ut sin kärlek inför hela svenska folket och sen upptäcker via en skvallerblaska att hennes pojkvän varit otrogen. Men svårigheterna med att vara kär offentligt fanns där även när förhållandet var lyckligt.

– Mille gillar inte det offentliga alls. Han tyckte nog att det var jobbigt att vara ihop med mig. Och jag var nog inte världens lättaste att vara ihop med heller. Det räckte att vi åkte till Båstad tillsammans, sen stod det i tidningen "Emma och Mille på kärlekssemester". Han blev aldrig riktigt en egen person, han blev "Emmas pojkvän".

Här i sommaridyllen tillsammans med pappa Bengt kan löpsedlarna kännas långt borta. Men inte för Emma.

– Jag har blivit så jäkla sårad två gånger nu. Först blev jag lämnad av min förre pojkvän Anders efter två års förhållande. Sen träffar man nån som man verkligen tror att man har världens kärlekshistoria med och så händer en sån här sak ... Det här kommer alltid att finnas i bakhuvudet och det är synd för jag är egentligen inte långsint.

Nej, Emma är ju en glad skit, det har vi lärt oss från tv. Det var hon som höll stämningen uppe när de andra Robinsondeltagarna surade i brist på mat och lojala lägerkamrater. Det var hon som på samma bekymmersfria sätt läxade upp alla som kallat henne "bimbo" och "tutt-Emma": i stället blev hon Super-Emma.

Kämparandan och målmedvetenheten märks även nu, i ett läge där många andra hade stängt in sig i ett mörkt rum.

– Jag vill inte att folk ska tycka synd om mig, jag vet att jag är stark och klarar mig igenom det här. Visst, det är jag som är offret och har blivit illa behandlad, men jag vill absolut inte att folk ska tänka: "Se - där kommer hon som blev bedragen!" Jag har mycket positivt på gång och det är nyttigt för mig att vara ensam ett tag, säger Emma och avslöjar en viktig detalj:

– Mille har aldrig varit i den här stugan, här finns ingenting som påminner om honom! Det är jag själv som har köpt huset, varit härnere, tagit banklån, suttit i alla möten ...

Hemliga medieprojekt

Medan vi studerar trädgården och den gamla träverandan - som Emma "minsann ska få slipa själv" (enligt pappa) - kommer grannen Lennart på besök. Han vill överlämna en blomma och hälsa välkommen.

– Jodå, visst är det spännande, man har ju sett henne på tv en hel del, säger han och påminner om midsommarfesten som Emma absolut inte får missa.

Lennart kommer att få se mycket av Emma, inte bara i ogräslandet, utan också på tv. Hon jobbar just nu med flera, ännu hemliga, medieprojekt, samtidigt som hon hoppas att skivkarriären ska ta fart på allvar. Med kommande albumet vill Emma skapa en ny, mera nedtonad bild av sig själv. En bild som också speglas i musiken: ett lugnare och mer eftertänksamt sound jämfört med tidigare.

– Jag tycker att folk har sett mig tillräckligt i bikini. Det blir en mer påklädd Emma nu. Jag lägger Robinson och bikinilivet bakom mig och det känns jättebra, säger hon.

Vad händer om du plötsligt springer på kärleken igen? Hur tänker du inför det?

- Just nu ska jag ligga lågt, men hädanefter ska jag bara spana på dom som är 28-29. Jag behöver nån som vet vad han vill och har ett eget liv, det är jätteviktigt. En riktig man, nån som kan ta hand om mej, för jag vill bli omhändertagen ...

Hon tänker efter en stund, skrattar och avslöjar vem som är hennes favorit i fotbollslandslaget:

– Olof Mellberg, kanske? Haha! Nej, jag bara skojar! Han har väl två barn redan?

Emmas sommarguide till sitt Skåne

Anna Hansson

Publicerad: