”Sanningen finns – även om du ljuger”

RELATIONER

Läsarna är eniga. Ärlighet är en mycket viktig egenskap hos en partner.

”Det är andra egenskaper som gör att vi faller för en människa, men om jag sedan inte kände ärlighet, vore det lönlöst att fortsätta. Om än människor blir bedragna vill de gärna tro på en förändring. Vill tro på att ärligheten skall segra, skriver Inger.

Lillfis vill ha ärlighet för att det gör så att hon kan slappna av och känna sig trygg och lycklig i ett förhållande: ”Då strålar man och sträcker på sig?”

Sandra uppskattar ärlighet, men tycker att hon får uppleva det för sällan: ”Jag kan inte ifrågasätta vikten av ärlighet, den behövs inte bara i kärleksrelationer.”

Respekt

Linda Björnsson tycker att det måste finnas där för att ett förhållande skall fungera. Hon skriver att ärlighet också är att visa sin partner respekt: ”Va rädd om varandra och tänk på att sanningen alltid finns där även om du idag drar till med en lögn.”

Sarah Toll tror att ärlighet spelar lika stor roll när man lär känna varandra som senare i förhållandet. Men inte att det behöver vara den egenskap som gör att man attraheras av någon: ”För har man inte lärt sig att respektera ärlighet och lärt sig använda den på rätt sätt, kan man säkert inte uppskatta den heller!

50% vid första ögonkastet

Enligt Mark Hansen ska en tjej ska ha: 1. ärlighet och 2. humor, vara snäll, positiv, och omtänksam: ”Jag går efter 50–50. 50% på utseendet och 50% på vad tjejen har i huvudet. Första intrycket får man när man ser än människa, kom ihåg det.”

Varar längst

Ärlighet varar längst, skriver Armando Sezkir.

Birgitta Wilén