Susanne, 30, har gjort kometkarriär

RELATIONER

– Om någon inte fattar att jag har makten är det hans problem

Foto: Full fart. I perioder jobbar Susanne Rönnqvist 50–60 timmar i veckan. Dessutom hinner hon träna kickboxning på elitnivå och leva singelliv på Stockholms inneställen.

Susanne Rönnqvist, 30, var bara 25 när hon fick fullt ansvar för företagets marknadsföring i Norden.

– Jag är inte främmande för en vd-post om tio år, säger hon.

Foto: Kickboxningsträning på lunchen.

Företaget där Susanne jobbar utvecklar och säljer teknik för så kallade logistiklösningar över hela världen. En ung, blond, svensk tjej i en mansdominerad bransch.

Ändå har Susanne gjort komet-karriär.

– Jag är inte typen man klappar på huvudet. Om någon inte fattar att jag har beslutsmakten i en förhandling så är det hans problem, säger hon.

På ett sätt är Susanne Rönnqvist ovanlig: hon började i receptionen på det stora amerikanska företagets Stockholmskontor. Men efter bara ett halvår erbjöds hon jobbet som assistent åt marknadschefen och insåg möjligheterna.

Började i receptionen

På dagarna jobbade hon stenhårt. På kvällarna utbildade hon sig i pr och marknadsföring på en privat reklamskola i Stockholm. När företaget några år senare skulle slimma organisationen fick 25-åriga Susanne ta ett kliv uppåt i hierarkin.

– Jag var 15 år yngre än min företrädare och satt plötsligt med budgetansvar för marknadsföringen i Norden. Det var tufft, säger hon och ler stort.

”Sover inte över på jobbet”

I dag har hennes ansvar och arbetsfält utvidgats ytterligare. I perioder jobbar hon mellan femtio och sextio timmar i veckan. Hon har ungefär hundra resdagar om året.

– Jag satsar alltid hundratio procent. En dag kan börja på en mässa i Paris och sluta med ett möte i London. Men jag är inte typen som sover över på jobbet, det mår man inte bra av, säger hon.

Bra lön är en viktig drivkraft för Susanne Rönnqvist. Men ännu viktigare är det att arbetsuppgifterna förändras – att karriären går framåt.

– Om jag träffar rätt man vill jag gärna ha barn. Men jag kommer inte att sluta vara mig själv och bli någon bullbakande supermamma, säger hon.

Katarina Sternudd