Relationer

”Vi har blivit bättre människor”

RELATIONER

Yogan ger Malin Beghagen kraft att satsa igen

En mysig stund tillsammans med familjen när Heartbreak tour showar vid Läckö slott i juli i år.
En mysig stund tillsammans med familjen när Heartbreak tour showar vid Läckö slott i juli i år.

Malin Berghagen Nilsson har en nytändning i livet.

Nystart i karriären och omstart i äktenskapet med Tommy Nilsson.

— Vi har blivit bättre människor och ”städat våra garderober”, säger Malin.

Andlig ”Jagkänner ett starkt behov av att stå upp för den jag är, en 'yoganörd' med ett stort andligt intresse och en tro på Gud”, säger Malin Berghagen, som tog med sig barnen Linn och Isak på den drogfria Mundekullafestivalen i Småland.

I nya Wallanderfilmen ”Luftslottet” spelar Malin Berghagen Nilsson lyxhustrun Christine Bergendahl som bor i det nyrika Soldala och har problem i sitt äktenskap.

Christine tar till olika metoder för att ”lösa dem”. Hon shoppar fluffiga modekappor, testar brasiliansk vaxning och vänsterprasslar.

– Jag skulle aldrig kunna leva hennes liv, jag är alldeles för mycket hippie för det och totalt ointresserad av kläder och rakade venusberg. Jag tycker det naturliga är sexigast, säger Malin om sin rollfigur.

Sorglig rollfigur

Christines sätt att hantera äktenskapstrassel, att vara otrogen och hålla god min inför barnen, ser hon som lite sorgligt.

– Christine är en olycklig kvinna som egentligen skulle börja ett helt annat liv. Inte vara otrogen med ytterligare en aggressiv, rik nörd.

– I min värld lämnar hon och sonen Soldala och flyttar till söder i Stockholm. Hon jobbar numera som nagelskulptris och cyklar till jobbet. De är väldigt lyckliga.

Hur ser du själv på otrohet?

&ndash Det jag inte vet mår jag inte illa av, säger Malin. Men mina väninnor är inte att leka med när det kommer fram till dom. Och jag har ganska många.

Söndag träffar Malin på den drogfria Mundekullafestivalen i Småland. Här håller hon i yoga­kurser och föreläser om andlighet medan maken Tommy gör en spelning.

Att även Tommy medverkar på den drogfria festivalen är möjligen ingen slump. I samband med parets separation för två år sedan gick Tommy ut och berättade om

sina alkoholproblem och hur han senare också behandlades för dem. I dag lever han ett delvis drogfritt liv och dricker bara vin vid enstaka tillfällen.

För Aftonbladet berättar Malin hur hon själv förändrades av yogan för några år sedan.

– Män kan skoja om att om frun börjar på yoga så kommer hon snart att vilja skiljas. Och på ett sätt ligger det någonting i det, för det handlar i grund och botten om förändring.

Malin menar att kvinnor är mer inriktade på och längtar mer efter förändring, ”allt ifrån att möblera om till att ändra saker i förhållandet”. Samtidigt som män ofta är mer nöjda med läget eller rent av är rädda för förändring.

– Många som går på yoga förändras inuti, och det var likadant för mig. Jag kände ett starkt behov av att stå upp för den jag var, en ”yoganörd” med ett stort andligt intresse och en tro på Gud.

– Det var inte så att Tommy hade retat mig för det här tidigare – då hade jag aldrig kunnat leva med honom. Det var mer så att han inte varit så intresserad och inte heller riktigt förstått hur viktigt det var för mig.

Paret hade till slut glidit så långt ifrån varandra att de bestämde sig för att ta en paus på var sitt håll.

– Tommy vårdade under den här tiden sitt verktyg, kroppen. Och jag lärde mig mycket om mig själv. Jag umgicks mycket med vänner och likasinnade för att ”tanka på”. Jag behövde få tid att vara med såna som är som jag, som är lite hippie och lever i mellanvärlden.

Ger kärleken en chans

Ett halvår senare försökte de på nytt och bestämde sig för att inte driva igenom skilsmässan.

– Vi hade båda växt, blivit bättre människor och ”städat våra garderober”.

Många som har problem i sina förhållanden lägger ner mycket tid på att försöka ändra på sin partner. Malin tror att att det är bättre att fokusera på sig själv och sina egna förändringar.

– Jag försöker följa mottot ”lev din sanning, fullkomligt men ödmjukt och konstant”, säger Malin.

Spelar in ny Wallanderfilm

Malin och Regina Lund i 'Luftslottet'.

Äktenskapet har svajat

Tommy Nilsson med Malin, dottern Linn och svärmor Lill-Babs Svensson.

Malins 6 tips om kärlek

Catia Hultquis

Publisert:

Aftonbladet

/

Relationer