”Jag har sytt in mina välgångstankar i täcket”

RELATIONER

21 kvinnor har skapat lapptäcken till förmån för Rosa bandet

Foto: Lotta Holmberg med ett av de täcken som 21 kvinnor på mejlinglistan för quilt- och lappteknik har gjort tillsammans.

Just nu behandlas både hennes mamma och hennes allra bästa väninna för bröstcancer.

Lotta Holmberg hjälper dem på sitt sätt. Tillsammans med 20 andra kvinnor har hon sytt lapptäcken som de nu vill sälja till förmån för Rosa bandet.

Foto: Vill du lägga ett bud på täckena? Mejla Lotta Holmberg, se adress nedan! De två andra täckena går i samma färger som det som syns på bilderna här.

Lotta Holmberg i Ängelsberg är med på en mejlinglista för quilt- och lappteknik. Varje månad brukar de 300 kvinnor som är med på listan göra något tillsammans, ”ibland något stort, ibland något litet”.

– Sen visar vi upp det vi gjort på sajten, och får då tips från varandra, förklarar Lotta Holmberg.

”Bröstcancer angår alla tjejer”

Nu i höst bestämde de att göra lapptäcken till förmån för bröstcancerforskningen. På var sitt håll har de gjort lappar i rosa och beige och har sedan fogat ihop dem till täcken.

– Vi var 21 tjejer som gjorde detta tillsammans, och det blev tre täcken.

Nu vill de bjuda ut täckena till försäljning, och pengarna ska gå till Rosa bandet-insamlingen.

– Bröstcancer angår ju alla kvinnor, det är en tjejgrej. Så alla har väl sina skäl för att göra detta, berättar Lotta Holmberg.

– Men för mig handlar det om min mamma och min allra käraste väninna. De behandlas båda för bröstcancer nu. Man kan säga att jag har sytt in mina tankar om dem i täcket, välgångstankar. Att de ska bli helt friska igen.

Anna Andersson