”Jag ångrar ingenting”

RELATIONER

Tilde Fröling talar ut om de vilda åren

1 av 5 | Foto: Sara Ringström
Namn: Tilde Fröling. Född: 15 maj 1980. Bor: Tvåa i Solna, norr om Stockholm. Familj: Pojkvännen Magnus Lindqvist, 29. Mamma Ewa Fröling, 54, och pappa Örjan Ramberg, 59. Gör: Programledare. Designar en underklädeskollektion tillsammans med Bingo Rimér.

Glöm knark, hårt festande och rättegångar. Skandalbruden och kändisbarnet Tilde Fröling har taggat ner.

Något som resulterat i att hon är hetare än någonsin. Aftonbladets läsare korade henne nyligen till en av landets sexigaste programledare.

Tilde Fröling, 26, har genererat saftiga rubriker i kvälls- och skvallerpressen genom åren. Hon är dömd för kokainbrott och anklagades för att genom en olyckshändelse bränna ner sin lägenhet. Men det är något Tilde har lagt bakom sig – och därför inte vill prata om längre.

– Journalister har en förmåga att älta saker hela tiden. Det känns tråkigt, man måste kunna gå vidare.

Ångrar du någonting?

– Nej för fan! Man kan ju inte göra något ogjort. Jag vill i stället ta fram det positiva ur det som hänt. Det har gjort mig till en stark människa med stor empati.

Hon skrattar till:

– Och jag har haft mycket kul i mina dagar. Jag behöver inte fundera över hur livet kunde ha varit, utan kan lugnt luta mig tillbaka...

Fast det lär hon inte göra. Under våren har hon haft ett fullspäckat schema som programledare för sexprogrammet ”Lustgården” i TV3 och i TV6:s ”Rocky & Drago”. Och hon har vunnit tittarnas gunst. När Aftonbladets läsare röstade fram Sveriges sexigaste programledare kom hon på en hedrande andraplats.

– Jag blev jätteglad!

Vad tycker du själv är sexigt?

– När man är som man är och inte spelar någon.

”Scandal beauty”

För ett par år sedan, 2005 vann Tilde en annan titel: ”Årets scandal beauty” av herrtidningen Moore. Det är ett epitet som ofta plockas fram för att beskriva henne. I?dag tycker hon att det är ”fruktansvärt töntigt”.

– Det är så larvigt och jävligt svenskt. Sverige är verkligen ett skitland ibland. Visst, det är vackert och vi har bra socialt skyddsnät och allt det där, men det är så töntigt att ingen får sticka ut! Allt ska bara vara normalt och mittemellan. Jag önskar det fanns plats för fler färgglada människor.

En som verkligen vågar sticka ut och aldrig drar sig för en spektakulär outfit är Tildes kollega i ”Rocky & Drago”, Peter Siepen. Tillsammans reser duon över hela jordklotet för att anta såväl bisarra som ångestladdade utmaningar. Ett riktigt lyxjobb! Men Tilde är inte beredd att hålla med om det fullt ut.

– Själva jobbet är hur kul som helst, men det är tärande att resa så mycket. Det inte några semesterresor direkt, vi har långa dagar med mycket jobb.

Fått perspektiv på livet

Ändå känner hon sig privilegierad och de många resorna har gett henne nytt perspektiv på sitt eget liv.

– I San Francisco var det fruktansvärt många uteliggare och det får en att uppskatta vad man har.

Långt ifrån det glammiga partylivet på Stureplan alltså.

Har du dragit ner på festandet nu när du jobbar så mycket?

– Äh, det där är en bild av mig som tidningarna har skapat. Den är helt fel. Visst har jag gått ut runt Stureplan, men folk tror ju typ att jag bott där och så är det verkligen inte.

– Allt är så dussinartat där. Jag var nyss inne på stureplan.se och kollade på bilder. Tjejerna ser ju för fan klonade ut!

Här är Tilde mycket noga med att påpeka att hon absolut inte är ute efter att döma någon.

– Jag är verkligen, verkligen alltid på tjejernas sida. Det är de fruktansvärda idealen som måste bort! Det är tråkigt att vi tjejer ska hålla oss inom vissa ramar, vi får inte sätta ner foten och prata högt utan att kallas bitchiga.

Att klimatet för unga tjejer är hårt går inte ens en stark, snygg och rolig brud som Tilde förbi.

– Kraven är väldigt, väldigt hårda. Man ska ju vara bäst och snyggast och smalast och ha värsta jobbet, men också hinna träna och vara social och bjuda hem vänner på middagar man ska ha lagat i flera timmar. Vem orkar vara så?

Att inte förglömma ska man dessutom hinna med kärleken – som i Tildes fall är Magnus Lindqvist, 29. De förlovade sig i augusti förra året, men har ännu inte flyttat ihop eftersom de inte hunnit skaffa en gemensam lägenhet.

– Nog tror jag att han är den stora kärleken. Men det är ett hårt jobb att ha ett förhållande, man måste kämpa för att det ska funka.

”Vi tjejer är förtryckta”

Hon är själv ett skilsmässobarn. Föräldrarna är Ewa Fröling och Örjan Ramberg – båda stora skådespelare, vilket gjorde Tilde till ett ständigt påpassat kändisbarn.

– Det var skitjobbigt! Jag är ju inte annorlunda bara för att jag har kända föräldrar, jag är av samma skrot och korn som alla andra. Men folk runt omkring mig fattade inte alltid det. Det fanns ingenting positivt med det.

Tilde träffade sin egen kärlek genom jobbet. Magnus är inslagsproducent för ”Rocky & Drago”. Jobbresorna har i princip varit den enda tid de två har fått tillsammans. Dessutom har hon jobbat parallellt med ”Lustgården” på TV 3. Ett sex- och relationsprogram för tjejer mellan 18 och 35.

Vad ville du förmedla genom att göra ett sexprogram för tjejer?

– Förmedla? Äh, så pretto är jag inte. Jag tycker som alla andra att det är roligt att prata om sex, fast bara i tredje person så klart.

– Men det är klart att programmet känns viktigt. Vi tjejer har blivit förtryckta i sexfrågan, vi får inte prata högt om hur vi vill ha det. På det planet hoppas jag vi kan göra en förändring.

Lätt åldersnoja

Tilde har flera gånger varit med på lättklädda bilder – senast i tidningen Café förra året.

– Jag tycker att ”utvik” är ett dumt ord. Vem kom på det egentligen? Det känns som någon surkärring bestämde att ”det här är inte bra”. Om jag visar underkläder för er i Söndag är ju inte det ett utvik. Jag har inte lagt någon större tyngd vid det, det har varit kul och bilderna har blivit fina.

Samtidigt vill hon verkligen poängtera att en bild i Café eller Slitz absolut inte är en inkörsport till framgång.

– Det är synd att unga tjejer tror de måste ha stora bröst och synas i tv för att komma någonstans. Det kommer inte att hjälpa ett dugg. Du gör ett utvik, är med i en dokusåpa och åker runt på barturné, sen är du tillbaka på ruta ett.

Tilde om...

Foto: Sara Ringström

Angelica Hjortholt (sondag@aftonbladet.se)