Estrella, Martini, Pesto och Ariel

avZendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

De här namnen vill läsarna ge sina barn

Jag har alltid velat döpa min framtida dotter till Lucky. Det är inte efter cigaretterna även om många genast tänker på dem utan för att det är vackert och speciellt. Om jag får en till dotter vill jag att hon ska heta Mercedes och inte efter bilen. Det är ett gammalt spankt flicknamn och Greven av Monte Cristos eviga kärlek hette det. Jag såg serien som liten och föll för det. Mitt tredje flicknamn är Destiny. Jag vet inte om det är godkänt eller inte men fint är det.

Jag tycker det är hemskt att döpa sina barn till något som bara är ett varumärke! Dessutom tycker jag det är fruktansvärt när firmor döper varor till "riktiga" namn!! Jag har tex alltid tänkt döpa en eventuell dotter till Ellen eftersom det är ett släktnamn. Men vem vill heta likadant som en tampong för underlivsbesvär!!!?? Och de gör ju reklam precis överallt!!! Hade en kompis på lågstadiet som hette Katrin. Gissa om hon blev retad för det. Alla pappershandukar, toapapper osv på skoltoan "hette" ju Katrin.

Veranda! Det är förvisso inte något varunamn, men visst är det fint! Fast tänk om hon får en stor bak...

När jag för ett par år sedan bestämde att mina fiktiva tvillingar skulle heta ' Bailey' och ' Tequila'. Mina vänner skrattade och frågade om jag var alkoholist, men nu verkar det som om jag inte är ensam om att ha ögonen på dessa namn. I USA är ' Brandy' t.ex vanligt namn, utan att någon protesterar. Även 'Bailey' är ett accpterat namn. Om det kommer in flera förfrågningar om samma namn, borde de inte tänka om då? Okej om man måste vara lite

restriktiv när de gäller namn på barn, men kan de inte vara lite mer accepterande när det inte gäller andranamnen?

Jag och min sambo väntar vårt första barn och om det blir en pojke ska han heta Bailey... Det är ju faktiskt ett namn (från början) och ganska vanligt i engelskspråkiga länder.

Jag skulle vilja döpa mitt barn till Mercedes (bilmärket är väl egentligen från början ett flicknamn). Sedan vill jag ha en till flicka döpt Ariel för att det är så vackert men inte kul att bli döpt efter ett tvättmedel kanske. Bentley är ett shysst namn, så också Aston (Aston Martin).

Om jag nu nödvändigtbis skulle vara elak nog att döpa mitt barn efter ett varumärke, så skulle det nog bli Keso, eller möjligtvis " Pesto", även om det är mer av ett produktnamn.

Ikea är ett starkt och vackert flicknamn tycker jag, det har jag alltid velat döpa en dotter till. Fast samtidigt så kanske det inte är så roligt att associeras med möbler ?

Mersa är ett fint namn...

Martini. För det är en fin variant på Martina.

Tycker det är så fjantigt att man inte får byta till vilket man som man själv vill i Sverige. Har velat ha flera olika namn, fast prv har sagt att de låter för konstiga för det svenska språket. Fast att jag heter FarhadNirouman. Det låter då alltså inte för konstigt.

Det där med varunamn, det skulle man säkert inte heller få ta i Sverige. Att ha efternamnet Armani låter snyggt, då min mamma heter Amani i efternamn, skulle vilja ta det, men med ett extra 'r' då det blir som modemärket, men det får man inte.

Låt folk själv bestämma

Döpa barn efter varumärken - herregud! Så ska vi bete oss som lallande mähän igen. Så fort USA visar upp något urbota dumt, då ska vi ta efter och tycka att det är klämmigt och inne och bra. Ju dummare desto bättre. Har vi alldeles tappat omdömet själva???

Estrella för det låter så gulligt.

Vårt senaste barn heter Cloetta (som 2:a namn).

Då jag väntadat våra barn och nu senast lilla Tove Karolina Cloetta, åt jag enormt mycket kexchoklad, tarragona & center. Det blev helt naturligt att kalla magen för just "Cloetta". När det sedan var dags för namngivning ville vi ge henne ett personligt namn, gärna förknippat med glädje, och då kändes det naturligt för oss att döpa till Cloetta. Vi tyckte heller inte att det låg så långt ifrån "vanliga namn". Eftersom man redan innan kunde heta både Cloe och Etta, tyckte vi inte att det borde stött på någon patrull med att slå ihop de båda namnen. Men det tyckte skattemyndigheten. Fast de fick till slut ge med sig. Tjooohooo!!!!!!!!

Jag vill döpa min son till Socialdemokraterna för att de alltid står upp för de svaga i samhället, de arbetsösa, de långtidssjukskrivna och för att de med sitt demokratiska och mycket rättvisa system och opartiskhet bedömer vårdnadstvister...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM