”Jag hade sex med 26 män samma kväll”

RELATIONER

Eva, 45, berättar om sitt liv som sexmissbrukare och sin ångest

Eva, 45, är sexmissbrukare.

-En kväll slutade jag räkna vid 26 män. Det var slitigt, ibland stod de nästan på led.

Foto: GETTY IMAGES
beroende Eva, 45, har under flera år varit sexmissbrukare. Hennes liv var kantat av sexpartyn, tillfälliga förbindelser och ångest. I dag är hon fri från sitt beroende men märkt för livet. Sex har förlorat sin betydelse och spänningen har försvunnit.

Eva berättar om ett liv kantat av sexpartyn, ångest och tillfälliga förbindelser.

Hon har ingen koll på hur många män det blivit under åren, det handlade om kroppar utan ansikten och namn. Ett behov som var tvunget att fyllas.

- På sexpartyna är man aldrig personlig. Där pratar man bara sex. "Jag vill knulla med dig och dig och

dig "", säger hon till tidningen Mitt i Södra Roslagen.

Vill ha bekräftelse

Sex handlar för Eva och andra missbrukare om bekräftelse. Man vill bli älskad och misstar sex för kärlek. Känsloruset är beroendeframkallande. Många sexmissbrukare har också blivit utnyttjade som barn och på det sättet fått en snedvriden sexualitet.

Karolinska sjukhuset öppnade i fredags ett helt nytt sexualmedicinskt centrum på Huddinge sjukhus i Stockholm. En öppenvårdsmottagning som ska kunna ta emot 1500 besök per år och nå alla dem som har haft svårt att få hjälp tidigare, med till exempel sexmissbruk eller nedsatt sexuell förmåga.

- Det finns ett stort behov och har varit en resursbrist för personer som behöver hjälp. Sexualbesvär har hamnat mellan stolarna, säger verksamhetschefen Stefan Arver.

- Vi vet att det finns många med den här sortens problem, som vill ha hjälp men inte kunnat hitta någon. Dem ska vi fånga upp nu och redan i dag ringde en person som själv kommit på att han behövde hjälp för att inte bli farlig, säger Stefan Arver.

"Sexet betydde inget"

Eva har i dag gjort sig fri från sitt beroende.

- Till slut kände jag bara sorg när jag kom hem efter ett sexparty. Sexet förlorade sin betydelse. Det blev för mycket, glansen mattades och spänningen försvann.

Den som känner sig orolig kan kontakta föreningen SLAA, Sex and love addicts anonymous.

Tre sexmissbrukare berättar om sitt beroende

Testa om du är sexmissbrukare

Aftonbladets sexolog Linn Heed har listat fem kännetecken på sexmissbruk.

Emma Löfgren