Hon bryr sig bara om vår son

RELATIONER

Malena Ivarsson svarar på läsarnas frågor om sex och kärlek efter barnet

1 av 2

Fråga: Jag och min fru fick barn för 2 år sen. Sedan dess har vi inte haft sex. Det känns som hon bara lägger all tid på vår son. Det är bra, men ibland känner jag mig så utanför.

Innan vi fick barn så var det inga problem alls, men så bara tog allting bara stopp. Vad ska jag göra för att det ska kännas bra igen?

Svar: En förlossning är en enormt stor omställning. Det tar tid för en kvinna att hitta tillbaka till sin lust igen. Men lusten måste också vårdas för att förhållandet ska fungera. Det är inte bra om kvinnan lägger ner allting som har med sex att göra. När det blir så här är det viktigt att prata med varandra på ett kärleksfullt sätt. Har du berättat att du känner dig utanför? Det är väldigt vanligt att män känner sig utanför och blir svartsjuka. Tänk då på att berätta vad du känner, då hinner inte känslorna fastna i bitterhet. Om du känner att hon lyssnar på dig så kommer du att må bättre.

Vad gör du sen för att uppvakta henne? Vad gör du för att stötta henne? En mans uppgift när kvinnan blir mor är att stötta henne så långt som möjligt. Och se henne som kvinna, och ge henne komplimanger. Först då får hon sin lust tillbaka.

Läs mer av Malena

Malena Ivarsson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM