Det handlar väl inte om tekniknördar som aldrig fått kyssa några flickor?

RELATIONER

Häromkvällen kom min tioåring in i köket sjungande ”Flickan i Havanna”.

Jag vet, hon är tio, men jag var ändå tvungen att fråga henne om texten.

Givetvis hade hon inte insett att flickan i Havanna är en glädjeflicka och efter en stunds diskuterande kom hon fram till slut­satsen att om männen utnyttjade henne så utnyttjade hon männen på samma sätt. Jag frågade henne om hon trodde att flickan i ­Havanna hade något val när det gällde sysselsättning, men då hade hon tröttnat och försvunnit in på rummet till överblivet påskgodis.

Nåja. Hon är bara tio år och knappast bortom räddning vad gäller kvinnosyn.
 

Värre är det då hos teknologkåren vid Lunds tekniska högskola där man sjunger om horor som mördas därför att de suger kuk. För vad förtjänar väl en kuksugare om inte att döden dö?

Trevligt.

Allt är givetvis raderat nu, sångerna är bortplockade och det heter att det borde ha upptäckts tidigare.

Vadå upptäckts? Om man sitter och sjunger om horor som mördas i parken på grundval av sin avsugerigärning så är det inte samma sak som att det ligger ett dammigt och orört dokument i ett igenbommat källarförråd. Om sången SJUNGS så att alla hör så borde det inte vara svårt för, ska vi gissa, mer än normalbegåvade teknikstudenter att inse att det inte är en suverän idé att sjunga om sexköpande män som gör det enda rätta och dödar den whore han mötte i the park.
 

Vidare så har ju någon skrivit texten. Den har inte hittat på sig själv. Någon har skapat mästerverket och någon har plockat in den i ett sånghäfte som ska användas när man har trevligt och umgås.

Snälla låt mig inte göra tankehoppet att det handlar om tekniknördar som vill hämnas på alla flickvänner de aldrig fått hålla i handen och kyssa mot en vägg.

Men vad är alternativet? Gammal hederlig megasexism och kvinnoförakt som lever kvar därför att unga, förmodat moderna, män låter det hända? Är det så mycket bättre?

Nu är det slut på horsjungeriet för den här gången och det var ju bra att Twitter finns, att det kom ut, att det tog slut.

Det var ju bara själva fan att det tvunget skulle krävas en kvinna i ett hav av män att säga stopp.

Wollins Wow!

Foto: Eddie Izzard.

På tisdag har jag svindyra biljetter på bästa plats till Eddie Izzard i Malmö men kan inte gå eftersom jag har en diande bebis. Trist förvisso men ingen komiker någonstans slår bebis.

Wollins Wärsta

Högste ledaren för rysk­ortodoxa kyrkan varnar för ­feminismen och tycker att kvinnor ska rikta sitt fokus mot man och barn. Fattar du inte, ditt trögo, att vi gör allt det där farliga OCH RIKTAR FOKUS MOT MAN OCH BARN. Vad gör du själv hela dagarna?

ARTIKELN HANDLAR OM