Gates vilda festnatt i Göteborg

Av: Carina Bergfeldt, Camilla Sundell

Publicerad:
Uppdaterad:

Miljardären röjde med stjärnorna i Göteborg

Bill Gates fick en hjälpande hand vid bordet när glaset skulle fyllas på.
Bill Gates fick en hjälpande hand vid bordet när glaset skulle fyllas på.

GÖTEBORG. Här är Bill Gates vilda festnatt i Göteborg.

Miljardären är på plats för att närvara vid dagens bröllop mellan vännen Charles Simonyi, 60, och svenska Lisa Persdotter, 28.

– Jag önskar bröllopsparet all lycka i världen, säger multimiljardären Gates till Aftonbladet.

Stämningen var hög i baren på Park Aveny i morse. Bill Gates klappade takten till musiken.

Det är en halv biljon som har invaderat Göteborg. Och då pratar vi pengar, inte personer.

På plats i Tyska kyrkan i dag är både sångaren Mick Jagger och Microsoftmogulen Bill Gates. Medan den förstnämnde inte synts till så har Bill Gates – och hans livvakter – sett en del av Göteborg.

– Det är kul att vara här, säger han när Aftonbladet träffar miljardären efter ett kyrkorep.

Säkerhetspådrag

– Men jag ska inte vara best man, utan bara en av flera marskalkar, berättar han innan säkerhetsföljet på fem personer för in honom i bilen.

För med så värdefulla gäster – Jagger anses vara god för 3 miljarder kronor, och Gates har en förmögenhet på 464 miljarder – så är säkerheten runt de inbjudna rigorös.

Båda gatorna som går längs med kyrkan kommer att vara avspärrade i flera timmar före bröllopet och brudparets eget säkerhetsteam samarbetar med både lokala vaktbolag och poliskåren.

Promenad på Avenyn

Men i går kväll verkade Bill Gates, som 13 år i rad utnämnts till världens rikaste person, ha släppt en smula på säkerhetskraven. Tillsammans med två livvakter tog han då en promenad längs Avenyn till Konstmuseet, för att gå på välkomstfest. Och stannade ännu en gång för att prata med Aftonbladet.

– Jag ser fram emot det här, säger han.

Du har själv varit gift i 14 år. Några tips till brudparet?

– (Skratt) Ja, jag har ju det. Men jag vet inte om jag kan ge några råd för det.

Han funderar. Skrattar igen.

– Nej, det kan jag faktiskt inte. Men jag önskar dem all lycka i världen. Absolut.

Kate Ryan uppträdde

När festen på konstmuseet var över hade livvaktshämningarna släppt ytterligare. Tillsammans med nyfunna vännen Ulf Ekberg och tio andra vänner begav sig Bill Gates till nattklubben Parklane för fortsatt festande.

I ett litet vitt bås drack Microsoftmogulen flitigt med tranbär och vodkadrinkar och dansade till Kate Ryan – som uppträdde på klubben.

På gott humör

De övriga gästerna på nattklubben trodde knappt sina ögon när de insåg vem den festglade mannen var. Mobilbildera smattrade i luften och otaliga ville posera med miljardären.

Bill Gates var på gott humör och hälsade och pratade med alla – dock med livvakterna ständigt i närheten. Totalt sex personer såg till att beundrarna inte blev för närgångna.

Först vid fyratiden i morse fick Bill Gates nog och lämnade festen.

Publicerad: