Barn – små monster eller änglar?

avUlrika Lidbo

RELATIONER

”Skaffa inte barn!” uppmanar franska författaren Corinne Maier

Foto: COLOURBOX
Änglar – eller monster? Den kontroversiella Corinne Maier har skrivit en bok om att hon ångrar att hon fick barn. Hon får både medhåll och mothugg.

En mardröm fylld av sömnlöshet, oro och ett saboterat sexliv. Författaren och tvåbarnsmamman Corinne

Maier ångrar sina barn.

Corinne Maier.

Föreställer du dig livet med småbarn som något underbart? Då har du ännu inte läst författaren och psykoanalytikern Corinne Maiers bok ”No kid. 40 skäl att inte skaffa barn”.

Själv är Corinne Maier mor till två – som hon ångrar. ”När de föddes var jag ung och förälskad, jag måste ha blivit manipulerad av mina gener”, konstaterar hon

i boken.

Hon skakar om

Maier, 45, är verksam i Frankrike som författare och psykoanalytiker. För några år sedan kom boken ”Hej lättja”, där hon uppmanade oss att slappa på jobbet.

Nu skakar hon åter om med påståenden som att det är omoraliskt att bilda familj när man

lever i Europa eller Amerika. Hon menar att man bidrar till att ännu fler konsumerar ännu mer på bekostnad av de fattiga.

En annan dräpare är: Man får välja: att vara mamma eller nå framgång. Men de flesta av Corinne Maiers fyrtio skäl till att nobba barn fokuserar på familjen.

Här följer några av dem:

Barnet, en erotikdödare.

Barnet, en klisterburk. Att tillbringa åratal hemma för att ta hand om barn är dötrist.

Barnet, en besvikelse. Ditt barn kommer att göra dig besviken. Om den lilla älsklingen växer upp till en omogen slashas är det ren och skär vanära. Vilken skam för den som hade alla tecken på att vara ett geni.

ARTIKELN HANDLAR OM