”Jag vinner över Lisa 99 gånger av 100”

Av: Daniel Pernikliski

Publicerad:
Uppdaterad:

Daniel Pernikliski överraskas inte av resultatet – men han har en möjlig förkaring till minnesolikheterna

Daniel Pernikliski är Wendela-krönikör.
Daniel Pernikliski är Wendela-krönikör.

Kvinnor har bättre minne än män, har man kommit fram till i en ny undersökning.

Jag kan inte säga att jag är överraskad, inte alls.

Förklaringen – min förklaring alltså inte undersökningens, är att kvinnorna tvingas träna sitt minne dagligen, som ett resultat av ett liv helt utan struktur.

Min teori är baserad på fördomar och på egna undersökningar, med en testgrupp främst bestående av gamla och nya flickvänner.

Testgruppen är inte jättestor som testgrupp betraktad, det medger jag, men som en grupp bestående av gamla och nya flickvänner utgör den ett ganska imponerande antal.

Utan att skryta alltså.

Nu till ett par exempel där minnet sätts på prov:

Så sent som i morse letade vi efter vår dotters mössa som var spårlöst försvunnen. Jag blev direkt lamslagen när den inte låg på hatthyllan, där jag ALLTID lägger den, medan Lisa med sitt goda minne bara behövde söka på fyra, fem ställen innan hon hittade mössan i skolådan.

Mitt busskort ligger ALLTID i plånboken som jag har i bakfickan. Lisas busskort ligger OFTAST i någon av fickorna på någon av hennes jackor, eller i någon av plånböckerna i någon av hennes väskor.

Min mobiltelefon ligger ALLTID i samma ficka, varför jag alltid hittar den mycket snabbt. Om den till äventyrs, till exempel när den laddas (jag laddar den inte i fickan), har råkat flytta på sig, med hjälp av min dotter, så får jag stora problem. Då får jag större problem än Lisa, som ALDRIG har sin telefon på samma ställe, varför hon med öppet sinne försöker minnas i vilken av hemmets samtliga ihåligheter hon kan ha valt att placera sin telefon denna gång.

Övning ger färdighet och skulle det här göras ett test, vem som snabbast hittar sina förlagda föremål, skulle Lisa slå mig rejält.

Men skulle testet gå ut på vem som oftast hittar sina föremål snabbast, skulle jag slå henne 99 gånger av 100.

Publicerad: