Tjejer, håll på er – hela juni!

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-02

Kärlekscoach ger singeltjejer rådet att avstå sex i en månad

Vill du hitta äkta kärlek – håll på dig i juni!

Rådet kommer från kärlekscoachen Carolin Dahlman.

– Får killarna snabbt sex, tröttnar de ofta, säger hon.

På sin blogg uppmanar kärlekscoachen och författtaren Carolin Dahlman alla singeltjejer att ta en sexfri månad.

– Fokus ska inte vara på att säga nej till sex. Det handlar snarare om att hitta ett annat synsätt på sex. Och säga ja till romantik, säger Carolin Dahlman.

Bland sina klienter ser hon ofta samma mönster. En tjej som dejtar en kille, har sex, blir kär – och får hjärtat krossat.

– Det är destruktivt i längden. Många tjejer blir kära i killarna de har sex med, medan killarna kan distansera sig mer. De kan ha en kk. Får dom snabbt sex, tröttnar dom ofta, säger Carolin Dahlman.

Är det inte lite gammaldags moral, att kvinnor ska hålla på sig?

– Bra poäng. Men det är ju trots allt så att det ofta är en kille som ska ta initiativ till sex, han ska försöka och hon ska säga nej. Könsrollerna finns vare sig vi vill eller ej. Men många killar känner att de gett för mycket av sig själva för fort om det har sex med en gång, säger Carolin Dahlman.

Om kvinnorna ska säga nej till sex – förstärker inte det det mönstret?

– Egentligen är det likadant för männen, att de borde hålla på sig och inte spela på sex. Jag vill att vi ska komma bort från den här sexstressen. Och det får ofta kvinnorna att känna sig starkare när de tänker att ”det här är det jag som bestämmer”, säger Carolin Dahlman.