Jessica hade målet klart: Att bli känd

RELATIONER

Vännen: Vi en plan långt innan hon gick in i ”Big Brother”-huset

1 av 3 | Foto: HENRY LUNDHOLM
Skandaldrottning. Jessica Lindgren i Kanal 5:s dokusåpa ”Big Brother” har levt ett vilt liv även utanför huset. Så sent som i februari dömdes hon för stöld.

Snart släcks kamerorna i ”Big brother”-huset.

Skandaldrottningen Jessica Lindgren har redan sin plan klar för livet efter tv-såpan.

– Folk tror att hon blir utnyttjad – men det är precis tvärtom, säger bästa kompisen Jessica Nyström.

På rekordtid har Jessica Lindgren, 21, blivit älskad och hatad av både tv-tittare och deltagare i dokusåpan "Big brother" i Kanal 5. Just förmågan att väcka känslor på vardera sidan av gråskalan gör att Jessica Lindgren förmodligen kommer att dyka upp på löpsedlarna även efter ”Big brother”.

– Alla kommer att slita och dra i Jessica när hon kommer ut från huset. Redan nu ringer det okända människor till mig och vill bjuda med oss på olika saker, säger bästa kompisen Jessica Nyström, 18.

Från det att Jessica Lindgren fick beskedet om att hon kommit med i ”Big brother” till det att hon klev in i huset gick det ungefär en månad. Den tiden ägnande tjejerna åt taktiska överväganden.

– Jessica har varit helt medveten om att hennes bakgrund med droger, Jehovas Vittnen och broderns självmord skulle komma upp. Hon visste mycket väl vad hon gav sig in på. Folk tror att hon blir utnyttjad – men det är precis tvärtom.

I den inspelade presentationen till ”Big brother” berättar Jessica Lindgren själv att målsättningen med hennes medverkan är att den ska bli startskottet på en ny karriär som pinuppa i FHM, Moore och Slitz. Och att eventuella vinstpengar ska användas för att finansiera större bröst.

– Hon kommer att utnyttja sitt kändisskap till max. Jag tror att hon kan tänka sig lite allt möjligt för att försörja sig. Framför allt kommer det att bli mycket fester som andra bjuder på, säger Jessica Nyström.

– Men det blir inga barturnéer med Michael Brinkenstierna. Han verkar inte vara någon bra kille att ha att göra med. Men hon kommer verkligen att spela på att hon är ”Big brother-Jessica”.

Självmord i familjen

Jessica Nyström tror att hennes kompis kommer att flytta från hemstaden Kalmar till Göteborg eller Stockholm. Men om ”Big Brother”-stjärnan blir kvar i Kalmar så kan hon återgå till sitt gamla jobb som entrévärdinna på nattklubben Palace.

– Hon är välkommen tillbaka om hon vill. Jessica är en flitig person som tar initiativ och har koll på läget, säger vd Magnus Ohlson.

Under uppväxten i Kalmar var Jessica långt ifrån stökig. Hon växte upp med mamma, pappa och äldre brodern Jimmy som tog livet av sig i oktober 2004.

Med i Jehovas vittnen

Familjen var aktiv inom Jehovas vittnen. På den officiella svenska hemsidan lägger Jehovas Vittnen stor vikt vid att sex före äktenskapet kan skada en ung människa, att dataspel kan vara farligt och att filmer med för mycket sex och våld kan skada moralen hos den som tittar.

I den miljön vantrivdes Jessica Lindgren.

– I tonåren märkte hon hur alla andra levde och ville också testa. Då blev det ännu stramare tyglar och resultatet av det blev att Jessica revolterade ännu mer och började med droger, säger Jessica Nyström.

Under högstadietiden skaffade Jessica Lindgren äldre kompisar och började leva ett dubbelliv. I tre år lyckades hon hålla partylivet hemligt för sina religiösa föräldrar. Men i gymnasiet, under första året på Jenny Nyströmskolan i Kalmar, tappade hon kontrollen.

– På en fest fick jag i mig Rohypnol och sprit. Jag var totalt medvetslös och folk trodde att jag hade dött. Jag vaknade upp två dagar senare. Jag visste att jag inte kunde gå hem till mina föräldrar, så jag hörde inte av mig på två veckor, har Jessica Lindgren tidigare berättat för Aftonbladet.

Dömd två gånger

Nu följde en kaosartad tid med sprit, knark och ungdomshem. Så sent som i februari i år dömdes Jessica Lindgren till villkorlig dom och 1500 kronor i dagsböter för att i november förra året ha stulit smink för cirka 2500 kronor. För fyra år sedan dömdes hon för ringa narkotikabrott.

– Jessica har aldrig försökt gömma undan den delen av sitt liv. Hon står för det hon har gjort. På senare år har Jessica blivit lugnare även om hon fortfarande är ”wild and crazy”, säger Jessica Nyström.

Lindas och Elitas råd till Jessica

100 dagar av sex, sprit och skandaler

Andreas Utterström ([email protected])